خانه » خواص میوه ها » درباره خواص ، مضرات و طبع میوه انگور

درباره خواص ، مضرات و طبع میوه انگور

خواص ، مضرات و طبع میوه انگور |Grapes fruit properties

خواص ، مضرات و طبع میوه انگور

انگور (نام علمی: vinifera) سرده‌ای از درختان خانواده انگورسانان Vitaceae است. در این خانواده حدود ۱۱ جنس و بیش از ۶۰۰ گونه وجود دارد. مهم‌ترین جنس این خانواده جنس انگور است. این گیاه حالت بوته‌ای و رونده دارد و دارای پیچک در مقابل بعضی از برگ‌ها می‌باشد. درخت انگور را “تاک” یا “مو” نیز می گویند.

میوه انگور به نوع دانه‌دار و بی‌دانه تقسیم می‌شود. هر یک از این دو جور در رنگهای سرخ و سیاه و زرد و تقریباً سبز دیده می‌شوند. این میوه در مناطقی که حداکثر دمای آن بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد و حداقل آن کمتر از ۱۵ درجه زیر صفر نباشد بهتر رشد می‌کند.

طبع انگور

از آنجایی‌که انگورها انواع مختلفی دارند، طبعشان هم متناسب با نوع انگور متفاوت است. به عنوان مثال انگور کشمش و فخری دارای طبعی گرم و نوع صاحبی و عسگری آن سرد است.

خواص انگور  – grapes

انگور دارای مقدار زیادی قند، تانن و اسید تارتاریک و غیره است. فروکتوز انگور به طور مستقیم و آسان وارد خون شده و در عضلات و کبد ذخیره می‌شود در حالی که سایر قندها باید ابتدا تبدیل شده و سپس جذب خون شوند. انگور PH خون و مایعات بدن را کم می‌کند و به این روش با سرطان مبارزه می‌کند. هم چنین انگور دارای ویتامین‌های A و B و C و D است.

کشمش نه تنها هیچ یک از خواص انگور تازه را کم ندارد بلکه ارزش غذایی بالاتری نسبت به تازه آن دارد، دیاستازهای موجود در روی پوست انگور به تدریج سلولز موجود در پوست آن را تبدیل به قند می‌کند و به همین دلیل هیچ معده‌ای از خوردن کشمش ناراحت نمی‌شود. مادران باید بدانند که کشمش برای بچه‌ها مفیدترین شیرینی است به شرطی که آن ها کشمش را به خوبی بجوند.

آب انگور در صورتی که از دانه‌های سالم و تخمیر نشده گرفته شود از نظر ترکیبات غذایی شباهت زیادی به شیر مادر دارد. همچنین دارای مواد باارزشی نظیر قند، تانن، تارتارات پتاسیم، مواد صمغی، کلسیم، منیزیم است که برای امراض قلبی، اوره، چربی خون و کم خونی سودمند است.آب انگور ادرار را زیاد می‌کند و موجب بهبود نقرس و درد مفاصل می‌شود.

با خوردن انگور معده کاملا تخلیه می‌شود، ادرار زیاد شده و ترشحات صفرا به حالت اعتدال در می‌آید. انگور از بیماری‌هایی مثل ترش کردن غذا، سوء هاضمه، خونریزی معده، تشکیل سنگ کلیه و مثانه، مسمومیت جیوه و سرب (مبارزه با آلودگی هوای کلان شهرها که استشمام می شود) جلوگیری می‌کند.

استفاده از انگور بر روی پوست صورت باعث روشن شدن و لطافت و نرمی آن می‌شود. اگر می‌خواهید پوست بدنتان نرم و شاداب شود انگور را له کرده به پوستتان بمالید. مقداری از میوه انگور را در روغن زیتون بجوشانید و صاف کنید و بر روی پوست صورت و بدن بمالید آنگاه لطافت را به خوبی احساس می‌کنید.

این نکته را هم بدانید یبوست که عوارض آن بی اشتهایی ، نفخ ، سردرد تشنگی مفرط و بد بویی دهان است با خوردن آب انگور تازه برطرف می شود.

موراد احتیاط مصرف میوه انگور

مصرف زیاد میوه انگور باعث دل پیچه و اسهال می شود، بنابراین در خوردن آن افراط نکنید.

مصرف “مداوم” آب انگور باعث ایجاد سنگ کلیه و رسوبات در دستگاه ادراری می شود.

خوردن انگور ترش و نارس، باعث بروز اختلال در معده می شود.

هسته انگور، سرد و خشک است و در معده های ضعیف ایجاد نفخ می کند.

زیاده روی در خوردن انگور برای کبد و معده مضر است و حتی ممکن است به انسداد روده و معده ختم شود.

خوردن آب سرد بلافاصله پس از خوردن انگور، برای معده زیان آور است.

قابل توجه گیاه‌خواران و دیگران در ماههای مرداد، شهریور و مهر بیشتر از هر زمان دیگری انگور بخورید.

انگور با سبزی های خوردنی و گوجه‌فرنگی سازگاری ندارد.

انگور را با گوشت و چربی نخورید.

انگور با گوشت و شیر نمی‌سازد.

انگور با دانه‌های روغنی سازگاری ندارد.

اگر میوه انگور با گوشت و ماهی خورده شود برای کبد بسیار مضر است و خون مسموم می‌شود و امکان اسهال های شدید دارد.

در اکثر مواقع، آب انگوری که از فروشگاه تهیه می کنیم، خالص نیست. توصیه می شود که خودتان در منزل و بااستفاده از انگور تازه آب انگور تهیه کنید.

آنهایی که معده ضعیف دارند باید انگور را بدون پوست بخورند زیرا پوست آن دیر هضم است و موجب دل درد‌، نفخ و عوارض دیگر می‌گردد‌.

توجه داشته باشید وقتی انگور میل می کنید پشت آن آب سرد ننوشید و یا میوه های خشک مانند برگه ی هلو و غیره را با انگور و آب میل نکنید زیار دچار دل درد می شوید .
هیچ وقت انگور را به عنوان دسر نخورید.

مضرات میوه انگور

زیاده روی در مصرف آب انگور به‌طور مداوم ایجاد سنگ کلیه می‌کند.

افراط در خوردن کشمش و مویز خون را کثیف می‌کند.

غوره برای معده مضر است و دیر هضم می‎باشد.

برخی زنان باردار نسبت به انگور آلرژی دارند و نباید از انگور یا آب انگور استفاده کنند.

پیشنهادی: خواص، مضرات و طبع میوه گلابی
ℹ️ اشتراک گذاری به دوستان خود:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *