خانه » خواص میوه ها » درباره خواص، مضرات و طبع میوه خربزه

درباره خواص، مضرات و طبع میوه خربزه

خواص، مضرات و طبع میوه خربزه | Persian melon fruit properties

خربزه

خَربُزه گیاهی از تیره کدوییان که میوه‌ اش درشت و شیرین و آبدار است. بوته آن کوتاه و ساقه‌هایش روی زمین می‌خوابد. خربزه گیاهی از خانواده Cucurbitaceae با نام علمی Cucumis melo var.inodorus است.

خربزه دارای مقدار زیادی ویتامین A,C و سلولز است. به طورکلی خانواده خربزه شامل انواع گرمک و طالبی نیز می‌شود که البته این دو نوع کم‌آب‌تر از خربزه هستند. خوردن خربزه شیرین توصیه می‌شود.

نحوه تشخیص خربزه شیرین: معمولا هرچه رنگ خربزه زرد تیره مایل به نارنجی و خطوط سفید رنگ روی آن بیشتر باشد شیرین تر است.

طبع خربزه

خربزه دارای طبیعت گرم و تر می باشد.

مواد موجود در ۱۰۰ گرم خربزه

  • یک گرم فیبر
  • ۱۲ میلی‌گرم کلسیم
  • ۱۷ میلی‌گرم فسفر
  • ۲۳۸ میلی‌گرم پتاسیم
  • ۱۲۵۰ واحد پیش‌ساز ویتامین A
  • ۳۱ کیلو کالری انرژی
  • ۳۷ میلی‌گرم ویتامین C

خواص درمانی خربزه

۱- خربزه دارای ویتامین A است، از این رو درترمیم و تجدید سلول های بدن نقش دارد.

۲- خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماری های سنگ كلیه و مثانه مفید است؛ دراین بیماری ها باید نمك و فلفل كمتر خورده شود.

۳- خربزه سرشار از ویتامین هایA ،D وC و سلولز است.

۴- خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملیّن، برای معالجه یبوست تجویز می شود.

۵- اگر گوشت خربزه را له كنید و به صورت مرهم روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد كرد.

۶- خربزه، رنگ چهره را روشن می كند و بیماری استسقاء ( احساس تشنگی دائمی ) را درمان می نماید.

۷- خربزه باعث افزایش شیر در زنان شیرده می شود.

۸- خوردن ۸ گرم دم كرده ی پوست خشك شده ی خربزه ، سنگ مثانه را دفع می كند.

۹- خربزه به هضم غذا كمك می كند و رودل را برطرف می نماید.

۱۰- خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و كم خونی مفید است.

فواید درمانی تخم خربزه

تخم خربزه طبیعت گرم داشته و دارای چربی، پروتئین، آهن و ویتامین E است و مانند تخم کدو ادرارآور، پاک‌کننده کلیه، مثانه و کبد، مسکن سوزش مجاری ادرار و ملین است.

مغز تخم خربزه ی بو داده دارای خاصیت ادرار آور است.

تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تب های شدید مفید است.

هشدارهای مهم در مصرف خربزه

علامت خربزه خوب آن است که سنگین و نسبتا سفت باشد و قسمت انتهای آن را چون کمی فشار دهید مختصری فرو رود.

برعکس آنچه که در ایران مرسوم است و خربزه را با غذا یا بعد از غذا به عنوان دسر می خورند، بهتر است با فاصله زیادی قبل از غذا آن را خورد و در میان دو وعده غذایی مصرف شود.

خوردن خربزه به همراه عسل خطرناک و مرگ آور است.

ﺧﺮﺑﺰه ﮐﺎل ﺣﺎوی ﻣﺰه ﺗﺮﺷﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺮﺧﻼف ﺧﺮﺑﺰه رﺳﯿﺪه و ﺷﯿﺮﯾﻦ، ﺗﺮس را در اﻧﺴﺎن ﻣﯽ اﻓﺰاﯾﺪ و ﺷﺠﺎﻋﺖ را از ﺑﯿﻦ ﻣﯽ ﺑﺮد.

خربزه چون دارای قند است بسیار چاق‌کننده بوده و از این رو افراد دارای اضافه وزن در مصرف آن احتیاط کنند.

مضرات خربزه

۱- مصرف زیاد خربزه باعث نفخ می شود، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد می نماید.

۲- باید خربزه را بعد از غذا مصرف نمود، زیرا در غیر این صورت تولید اسهال و ورم روده می كند.

۳- خوردن خربزه كال در كسانی كه معده ضعیف دارند، تولید اسهال می كند. همچنین خلط را می افزاید و برای سینه درد و سرماخوردگی مضر است.

پیشنهادی: درباره خواص، مضرات و طبع میوه گیلاس
ℹ️ اشتراک گذاری به دوستان خود:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *