خواص، مضرات و طبع میوه انبه | Mango fruit properties
انبه (نام علمی:Mangifera) میوهای گرمسیری و گیاه آن از سرده های تیرهٔ پستهایان است. خاستگاه انبه شبه جزیرهٔ هند، پاکستان، بنگلادش و آسیای جنوبشرقی است. این درخت امروزه در بسیاری از کشورهای گرمسیری پرورش داده شده و در سراسر دنیا صادر میشود.
انبه علاوه بر مصرف خوراکی، آشپزی و آبمیوهگیری، به عنوان طعمدهنده، رنگدهنده و عطر کاربرد دارد. برگهای درخت انبه نیز مورد استفادههای زینتی قرار میگیرد.
انبه درختی است زیبا که ارتفاع آن تا ۱۰ متر میرسد. منشا انبه هند و مالزی و برمه میباشد ولی هم اکنون در تمام مناطق استوایی و حاره کشت میشود. انبه از ۴۰۰۰ سال پیش وجود داشته است. برگهای این درخت نیزهای شکل ، گلهای آن زرد یا قرمز رنگ و به صورت خوشهای وجود دارد. میوه آن که انبه یا منگو نامیده میشود بیضی شکل و دارای طعمی مطبوع و شیرین بوده و دارای هستهای نسبتا بزرگ است.
ترکیبات شیمیایی انبه
انبه دارای موادی مانند اسید بنزوئیک Benzoic Acid ، اسید سیتریک Citric Acid و Puri yellow Dye که ماده زرد رنگی است میباشد. انبه در حدود ۱۵ درصد تانن دارد. هسته انبه دارای چربی زیاد و نشاسته و اسید گالیک Gallic Acid است.
طبع میوه انبه
انبه از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و انبه نارس سرد و خشک است.
خواص میوه انبه
میوه انبه بسیار مقوی بوده و تقویت کننده بدن است.
رنگ صورت را درخشان میکند.
دهان را خوشبو میکند.
انبه ادرارآور است.
میوه انبه یبوست را برطرف میکند.
انبه دارای مقدر زیادی اسید گالیک است. بنابراین دستگاه گوارش را ضد عفونی و تمیز میکند.
میوه انبه تمیز کننده خون میباشد.
خوردن میوه انبه بوی بد بدن را از بین میبرد.
انبه حرارت بدن را کاهش میدهد و تب را پائین میآورد.
برای رفع اسهال مفید است.
خوردن انبه ، سردرد ، تنگی نفس و سرفه را از بین میبرد.
برای درمان بواسیر مفید است.
عطش را برطرف میکند.
انبه چون گرم است برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آن را با سکنجبین بخورند.
خواص مغز هسته انبه
میوه انبه دارای هسته بزرگی است که در وسط آن مغز آن قرار درد که به جای مغز بادام میتوان از آن در شیرینیجات استفاده کرد.
خوردن مغز هسته اسهال را برطرف میکند.
برای معالجه سرماخوردگی مصرف میشود.
سرفههای سخت را درمان میکند.
درمان کننده بواسیر خونی است.
برای تسکین آسم و تنگی نفس مفید است.
ضد استفراغ است.
مضرات انبه
هضم انبه برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است ایجاد خارش و دمل نمائید. اگر خون انبه ایجاد نفخ بکند باید آن را با زنجبیل خورد.
پیشنهادی: خواص، مضرات و طبع میوه عناب