خانه » خواص میوه ها » درباره خواص ، مضرات و طبع میوه گوجه سبز

درباره خواص ، مضرات و طبع میوه گوجه سبز

خواص ، مضرات و طبع میوه گوجه سبز |Greengage fruit properties

خواص ، مضرات و طبع میوه گوجه سبز Greengage گوجه سبز یا آلوچه یا آلوچه سبز به انگلیسی (Greengage , Greengages , Green plum) نام درختی است از تیرهٔ گل سرخیان و خانواده آلوها که میوهٔ آن کوچک و آبدار، دارای پوست نازک به رنگ سبز و سرخ و زرد و یک هستهٔ سخت است. نام اصلی این میوه آلوچه می باشد که به اختصار در بین مردم به نوع نارس آن گوجه سبز می گویند.

درختان گوجه سبز (آلوچه) در نواحی معتدل بهترین رشد را دارند و در آب و هوای ملایم به رنگ‌های ارغوانی، قرمز، نارنجی، زرد و سبز روشن در می‌آیند. آب و هوای سرد باعث ایجاد رنگ قهوه‌ای و ظاهر نامطلوب میوهٔ گوجه سبز (آلوچه) می‌شود.

این میوه به سرعت می‌رسد و مدت نگهداری آن در یخچال ۴ روز است. گوجه سبز (آلوچه) به صورت تازه و پخته در خورشت ها مصرف می‌شود. این میوه غنی از ویتامین C، اسید مالیک، اسید سیتریک است و مصرف زیاده از حد آن باعث نفخ معده و اسیدیته معده (ترش کردن) می‌شود. این میوه طعمی ترش دارد و سفت و ترد است و در میان ایرانیان اغلب با نمک به عنوان تنقلات مصرف می‌شود. درخت این میوه در بیشتر نواحی ایران بخصوص شمال غربی ایران تکثیر و برداشت می‌شود گوجه سبز یا آلوچه اصلاح شده از نوع بادامی در شهر سردرود از رونق زیادی برخوردار است.

فصل بهار با نوبرانه‌های این میوه همراه است، گرچه قیمت آن گران است اما متخصصان تغذیه بر این عقیده‌اند كه گوجه سبز افزون بر طعم خوشمزه، ارزش غذایی هم دارد. گوجه‌سبز به صورت تازه و پخته درخورش‌ها مصرف می‌شود.

طبع میوه گوجه سبز

این میوه طبع سردی دارد و بهتر است آن را با گلپر مصرف کنید.

ارزش غذایی ۱۰۰ گرم گوجه سبز

كربوهیدرات ۸.۵۱ گرم، چربی ۲.۸۴ گرم، پروتئین ۱.۶ گرم، فیبر خام ۰.۵ درصد.

با مصرف ۱۰۰گرم گوجه‌سبز، ۵ درصد ویتامین آ، ۲.۱ درصد ویتامین ب ۱ (تیامین)، ۱.۹ درصد ویتامین ب ۲(ریبوفلاوین)، ۲.۸ درصد نیاسین، ۱۳ درصد ویتامین ث، ۵.۱‌ درصد كلسیم، ۲.۲ درصد فسفر، ۵ درصد آهن و ۳.۶ درصد پتاسیم مورد نیاز در روز تامین می‌شود.

فواید گوجه سبز

برخی گیاه شناسان معتقدند مصرف این میوه برای بهبود طعم دهان مفید است. از خواص دیگر این میوه، خاصیت مسهلی آن است كه بخوبی شناخته شده است. همچنین اثرات منحصر به فرد آن شامل كاهش فشارخون ‌و چربی خون، حذف رسوبات از خون و تنظیم عملكرد معده‌ای – روده‌ای است.

گوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می‌شود، از این رو می‌تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد. این میوه اثرات قابل‌توجهی در جلوگیری از بیماری‌هایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول وسرطان دارد. اسید بنزوئیك، تركیبی است كه خاصیت ضد میكروبی دارد. این ماده به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد.

همچنین، بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضدقارچی و ضدباكتریایی این میوه هستند. مطالعات نشان می‌دهد كه این میوه می‌تواند در درمان تومورها موثر باشد. همچنین به‌دلیل وجود اسید اسكوربیك (ویتامین ث‌)، برای افراد مبتلا به نقرس توصیه می‌شود.

هشدارهای مهم در مصرف گوجه سبز

این میوه اگر نشسته و آلوده باشد، احتمال ابتلا به بیماری های عفونی گوارشی از جمله حصبه و مسمومیت های غذایی را مطرح می سازد.

هسته این میوه کال، دارای ترکیب‌های سمی خطرناکی است و هرگز نباید آن‌ها را خورد.

مضرات گوجه سبز

بالا بودن میزان اسید در میوه باعث ایجاد معده‌ درد، سوزش معده یا حتی ریفلاکس در افراد مبتلا به ناراحتی‌های معده می‌شود.

توجه داشته باشید، مصرف زیاد گوجه سبز باعث نفخ معده می شود.

ترش و اسیدی بودن گوجه سبز باعث ساییده شدن موقتی مینای دندان و احساس درد خاصی در دندان‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید: خواص، مضرات و طبع میوه زردآلو
ℹ️ اشتراک گذاری به دوستان خود:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *