خانه » خواص میوه ها » درباره خواص، مضرات و طبع میوه انار

درباره خواص، مضرات و طبع میوه انار

خواص، مضرات و طبع میوه انار | Pomegranate fruit properties

خواص میوه انار - Pomegranate fruit properties

اَنار (نام علمی: Punica granatum) یکی از میوه‌های درختی است که دانه‌هایی اغلب قرمز، و گاهی سفید، و یا رنگ‌هایی بین آن دو دارد. رنگ پوست آن نیز اغلب قرمز و گاه سیاه و یا تقریباً زرد است.

انار بومی مناطق شرق ایران تا کوه‌های هیمالیا در شمال هند است و یکی از اولین گیاهان اهلی شده‌است. ایران با تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن انار، بزرگ‌ترین تولیدکنندهٔ انار در دنیا بوده و هندوستان دومین کشور تولیدکننده‌ است.

در ایران، شهرستان‌های ساوه ، یزد، نی‌ریز و فردوس به‌ترتیب بزرگ‌ترین تولیدکنندگان انار هستند.

بیش از ۸۰۰ رقم انار در کلکسیون مرکز تحقیقات کشاورزی یزد نگه داری می‌شود.

انار در رنگ‌های مختلف از سفید تا سیاه وجود دارد. انار تقریباً در هر آب و هوایی و هرگونه خاکی می‌تواند رشد کند و میوه دهد، ولی آب زیاد در زمان رسیدن میوه باعث ترک خوردن آن میوه می‌شود. انار، گرمای زیاد با باد خشک و سرمای تا ۱۰- درجه سانتی گراد را می‌تواند تحمل کند.

ترکیب شیمیایی میوه انار

پوست انار دارای تانن و آلکالوئیدهای مختلف است. اولین آلکالوئیدها که از پوست انار استخراج شده بوسیله Tanret شناخته شده‌اند. تانره از پوست انار آلکالوئیدهای Pelletierine (چپ گرد) ، ایزوپله تیرین (خنثی) و متیل پله تیرین (راست گرد) را به صورت مایع و آلکالوئید دیگر به نام پزودوپله تیرین را به صورت کریستالیزه مجزا کرده و بدست آورده است. پله تیرین و ایزوپله تیرین مانند Conicine از مشتقات پی پریدین می‌باشند و فقط زنجیر طرفی پروپی لیک، کونی‌سین جای خود را به یک زنجیر آلدهیدیک داده است.

در متیل پله تیرین زنجیر طرفی به جای زنجیر آلدهیدیک دارا یک عامل ستنی است و باید به این نکته توجه داشت که این جسم شبیه هیگرین بتا موجود در کوکا است. پزودوپله تیرین دارای ساختمان کاملا متفاوتی است و از این نظریه به Tropinone نزدیک می‌شود و تروپی نن، ستن تروپانول است که عبارت است از  N.Methyl Granatonine و این شباهت و نزدیکی درخواص فارما کودینامیک این مواد نیز مشاهده می‌شود. از احیای پزودوپله تیرین یک الکل همولگ تروپانول بدست می‌آید و از این الکل نیز می‌توان مانند تروپانول مشتقات میدریاتیک و مشقات آنستزیک بدست آورد.

طبع میوه انار

انار ترش طبع سرد و خشک دارد و انار شیرین تا حدودی معتدل می باشد.

ارزش غذایی میوه انار

نام ارزش غذایی در هر صد گرم
کالری ۸۳
چربی ۱٫۲ گرم
کلسترول ۰
سدیم ۳ میلی گرم
پتاسیم ۲۳۶ میلی گرم
کربوهیدرات ۱۹ گرم
پروتئین ۱٫۷ گرم
کلسیم ۱ درصد
ویتامین C ۱۷درصد
ویتامین b 6 ۵ درصد
منیزیم ۳ درصد

انار و دانه‌های یاقوتی آن هزاران سال است، که بعنوان دارو مصرف می‌شود. از خواص و فواید انار می‌توان به اثرات درمانی و بهبود دهنده آن در بیماریهای قلبی، فشارخون بالا و بعضی از انواع سرطان همچون سرطان پروستات اشاره کرد. یکی از آخرین تحقیقات دانشمندان در مورد خواص و فواید انار نتیجه می‌گیرد، که مصرف روزانه یک لیوان آب انار برای مدت دوهفته میزان تستوترون موجود در بزاق را ۲۴ درصد افزایش داده و تاثیراتی هم برروی فشارخون، حال و حوصله، اضطراب و احساسات افراد دارد.

خواص و فواید درمانی انار

انار سرشار از آنتی اکسیدان بوده (حدودا به اندازه چای سبز) و دارای مقادیر زیادی ویتامین C و پتاسیم می‌باشد و هرچند تحقیقات علمی کامل تر و بیشتری لازم است، اما طبق بعضی از تحقیقات ممکن است فواید درمانی زیر را بدنبال داشته باشد:

  • کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی
  • کاهش خطر سرطان، بخصوص سرطان پروستات و پسطان
  • کاهش کلسترول خون
  • کمک به حفظ وزن مناسب و کاهش وزن
  • مفید برای زنان در دوران قاعدگی
  • جلوگیری از آسیب دیدن سلول‌ها
  • کمک به سلامت لثه‌ها
  • کمک بدرمان عفونت‌ها
  • خون ساز است
  • خون را تصفیه می کند
  • آب انار خنک کننده است.
  • رنگ صورت را شاداب می‌کند.
  • صدا را باز کرده و گرفتگی صدا را برطرف می‌کند.
  • برای وزن اضافه کردن انار بخورید.
  • آب انار مقوی قلب و معده است.
  • جوشانده پوست ریشه درخت انار کرم معده و روده را از بین می‌برد.
  • جوشانده پوست درخت انار نیز اثر ضد کرم دارد.
  • برای برطرف کردن گلو درد و زخم گلو از جوشانده پوست انار و یا جوشانده برگهای انار استفاده کنند.
  • خانم هایی که عادت ماهیانه‌شان منظم نیست می‌توانند از جوشانده برگهای انار استفاده کنند.
  • برگهای له شده انار را اگر روی پوست بگذارید خارش را از بین می‌برد.
  • برای برطرف کردن سوختگی پوست ، گلهای انار را له کرده و با روغن کنجد مخلوط کنید و این پماد را روی قسمت سوختگی بمالید.
  • جوشانده پوست درخت و پوست ریشه درخت انار کرم کش است.
  • دم کرده گل انار اسهال مزمن را برطرف می‌کند.
  • دم کرده گلهای انار را به صورت غرغره برای از بین بردن زخمهای دهان بکار ببرید.
  • برای برطرف کردن دندان درد، دم کرده ریشه درخت انار را در دهان مضمضه کنید.
  • برای برطرف کردن بواسیر باید معقد را با جوشانده پوست انار شستشو داد.

سایر مزایای انار و یا آب انار:

مصرف روزانه آب انار به کاهش فشارخون می‌تواند کمک کند.

مصرف روزانه ۲۲۷ میلی لیتر آب انار بطرز چشم‌گیری پیشرفت سرطان پروستات را کاهش می‌دهد.

مصرف انار و یا آب انار می‌تواند، جریان خون به قلب را در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب ایسکمیک که در آن خون بخوبی به ماهیچه‌های قلبی نمی‌رسد، بهبود بخشد.

آنتی اکسیدان های درون انار یا آب آن ممکن است بتواند از ایجاد لخته در خون جلوگیری کند.

انار یکی از معدود میوه‌هایی است که آب میوه آن به اندازه خود آن خاصیت دارد.

مضرات انار

خوردن انار برای مبتلایان به زخم معده و روده جایز نیست و برای افراد سرد مزاج زیان بخش میباشد و همچنین موجب کاهش جاذبه کبد میگردد. افراط در خوردن انار باعث یبوست – ناراحتی معده و زبر شدن گلو میشود در ضمن افرادی که مبتلا به ناراحتی ریوی می باشند در مصرف انار احتیاط کنند.

تداخلات دارویی انار

در هنگام مصرف انار با هریک از داروهای زیر محتاط باشید:

کاربامازپین (Tegretol)
روزوواستاتین (Crestor)
تولباتامید (Orinase)
وارفارین (کومادین). مصرف انار با وارفارین ممکن است، اثر و اثرات جانبی وارفارین را افزایش دهد.
داروهایی که برای فشار خون بالا استفاده می‌شوند. از آنجا که انار خود کاهش دهنده فشارخون است، مصرف انار با این داروها می‌توان باعث افت شدید فشارخون شود.

پیشنهادی: درباره خواص، مضرات و طبع میوه زردآلو
ℹ️ اشتراک گذاری به دوستان خود:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *