خواص، مضرات و طبع میوه سنجد | Russian Olive fruit properties
سِنجـِد گونهای از سردهٔ سنجد و بومی آسیای غربی و مرکزی، افغانستان، از جنوب روسیه و قزاقستان تا ترکیه و ایران است. در حال حاضر به طور گستردهای در آمریکای شمالی نیز به عنوان گونه معرفی شده تثبیت شده است. سنجد یکی از مواد هفتگانه سفره هفتسین ایرانیهاست.
طبع سنجد
سنجد میوه ای که به صورت خشک شده از آن استفاده میشود و این میوه طبعی خشک و سرد دارد.
خواص درمانی سنجد
- بهترین اثر سنجد، رفع کمبود ویتامین C بدن است و خوردن آن، از ورود عفونت به بدن پیشگیری می کند.
- میوه سنجد قابض و بر طرف کننده اسهال است.
- به خاطر وجود ویتامین K در سنجد ضد خونریزی میباشد.
- سنجد رفع کننده سموم معده و روده میباشد.
- بادشکن و مقوی قلب است.
- سنجد برای کسانی که نرمی استخوان و پوکی استخوان دارند مفید است. روش استفاده: پودر سنجد ۲ قسمت و پودر سویای بوداده ۱ قسمت را با عسل مخلوط کرده روزی یک قاشق یا ۲ قاشق
- غذاخوری با یک لیوان شیر میل شود. این صبحانه برای آقایان و خانمها بسیار مفید میباشد.
- میوه سنجد ضدیرقان میباشد.کسانی که تکرر ادرار دارند سنجد بخورند.
- کسانی که سکسکه میکنند برای درمان آن ۵۰ دانه سنجد و یک لیوان شیر بخورند.
- مصرف سنجد درمانگر ورم کیسه صفراست.
- سنجد باعث قوی شدن ساقها میگردد به کودکان خود روزی ۲۰ تا ۵۰ دانه بدهید.
- مصرف سنجد ۱۰ دانه در روز موجب پاکسازی دستگاه گوارش بهویژه معده و رودهها میشود.
- سنجد عامل بیماری جذام را از بین میبرد.
- سنجد تب بر است.
- سنجد کلیهها را گرم میکند و معده را تمیز میکند.
- سنجد برای سلامتی دستگاه گوارش افراد بسیار مناسب است و افرادی که رژیمهای لاغری دارند، میتوانند سنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
- سنجد ضد بلغم است.
- سنجد استخوان را محکم و دستگاه گوارش را تقویت میکند
- همچنین سرشار از فیبر است و گرسنگی را کاهش میدهد و خاصیت سیرکنندگی بالایی دارد.
- سنجد یکی از بهترین منابع غذایی گیاهی محسوب میشود.
- سنجد منبع غنی از کلسیم است و برای افرادی که دچار پوکی استخوان هستند، بسیار مفید است و استخوانهای افراد را محکم میکند.
- سنجد برای سلامتی دستگاه گوارش افراد بسیار مناسب است و افرادی که رژیمهای لاغری دارند، میتوانند سنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
- سنجد دارای ترکیباتی مانند فیتکمیکالها است که آنتیاکسیدان خوبی است.
- برای سردردهایی که علامت مشخصی ندارند از سنجد استفاده شود.
- پودر هسته ی سنجد در درمان التهاب های حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان می کند.
- به گفته درمانگران طب سنتی استفاده از ترکیب برابر پودر سنجد با سویای بوداده و مخلوط کردن یک قاشق از آن با یک لیوان شیر و یک قاشق عسل بهترین دارو برای درمان نرمی و پوکی استخوان است.
خواص گل، برگ و پوست درخت سنجد
- برگ درخت سنجد به صورت ضماد باعث میشود که دمل زود سر باز کند.
- عصاره سنجد به درمان آرتروز و التهاب مفاصل کمک می کند. نتایج یک مطالعه نشان داد که برای کاهش و بهبود درد ناشی از آرتروز، عصاره گیاه سنجد موثرتر از داروی مسکن استامینوفن عمل می کند.
- از ریشه آن در صنعت عطرسازی استفاده می شود.
- از گل آن برای التیام زخم استفاده می شود.
- جوشانده برگ سنجد، بهترین دارو برای اسهال کودکان است.
- پودر هسته ی سنجد در درمان التهاب های حاد و مزمن کاربرد دارد.
- برگ درخت سنجد را در روغن زیتون بجوشانید (ابتدا به مدت ۲۴ ساعت برگ را در روغن زیتون نگاه دارید سپس با حرارت ملایم بجوشانید تا له شود اگر محتوی را در یک شیشه سر بسته بگذارید و در آب جوش بیندازید تا بجوشد و له شود خاصیت آن بیشتر است) این روغن برای ورم مفاصل و اعضای بیحس مفید است. همچنین اگر این روغن را بر سر بمالند باعث بلندی مو میشود.
- جوشانده پوست سنجد اگر مزمزه شود ریشه دندان را محکم میکند و از خونریزی جلوگیری میکند بدین صورت که پوست سنجد را بجوشانید و صاف کنید سپس آن را مزمزه کنید.
مضرات سنجد
سنجد برای اشخاصی که یبوست دارند مضر است.
پیشنهادی: درباره خواص، مضرات و طبع میوه نارگیل