در مورد دگر امدادی بیشتر بدانید!
حادثه هیچگاه خبر نمیدهد. جملهای که همه ما بارها آن را شنیدهایم. اما به آن فکر نکردهایم و یا آن را باور نداریم. زیرا اگر این موضوع را باور داشتیم در حال حاضر بیشتر ما باید حداقل کمی از کمکهای اولیه را میدانستیم.
کمکهایی که برای نجات خودمان و دیگران به هنگامی که با حادثهای روبرو میشویم نیاز داریم. در این مطلب ما سعی داریم به همراه شما به اهمیت دگر امدادی بپردازیم تا شاید انگیزهای باشد برای آموختن آنچه که به هنگام رخ دادن حادثه باید بدانید.
معنی واژه دگر امدادی
دگرامدادی یا همان کمک به دیگران واژهای است که به ما یاری رساندن و کمک کردن به دیگر افراد را بیان میکند. یاری رساندن به همنوع خود یا هر نوع موجود زنده دیگر، زمانی که نیاز به کمک دارد، معنی دقیق دگر امدادی است. و شخص کمک دهنده، امدادگر و امدادرسان میباشد.
اهمیت دگر امدادی
از میان ۴۰ نوع بلایای طبیعی که در نقاط مختلف دنیا شناسایی شده و به ثبت رسیده است ۳۱ نوع آن در ایران مشاهده شده است. زلزله، سیل، طوفان، خشکسالی، و موج گرما جزء بیشترین بلایای طبیعی رخ داده در ایران هستند. و ایران به دلیل موقعیت مکانی، جزء ده کشور بلاخیز دنیاست. سالانه این بلایای طبیعی جان هزاران هموطن ما را میگیرد که شاید اگر به موقع کمکی به آنها میشد الان خانوادههای کمتری عزادار بودند.
تأمین سلامت افراد جامعه، اگرچه در نگاه اول به عهده نهادهای دولتی میباشد. اما باید بدانیم که یک امر همگانی است. حتی اگر دستگاههای امدادی دولت هم به هنگام حادثه در کار ورود کنند. گاهی امدادگرها با تأخیر وارد میشوند و یا به دلیل بزرگ بودن و پراکنده بودن حادثه با کمبود نیرو مواجه خواهند شد. در این مواقع است که نقش ما به عنوان یاری دهنده و نجاتگر پررنگ میشود.
اگرچه نهادهای دولتی نیز میتوانند با توسعه فرهنگ دگر امدادی و برگزاری دورهها و آموزش مباحث امدادی به افراد جامعه، مشارکت و ارتقای آمادگی مردم در مواقع بحران را افزایش دهند.
آنچه که باید در دگر امدادی بدانیم
اگر قبل از رسیدن نیروهای متخصص امداد، شما در محل حضور دارید و اصول کمکهای اولیه پزشکی را نمیدانید بهتر است با کنترل احساسات خود شروع کنید. لازم به گفتن نیست که روبرو شدن با صحنههای دردناک و دلخراش سخت میباشد. از این جهت باید روحیه خود را قوی نگه دارید و دچار استرس و اضطراب نشوید و خونسردی و آرامش خود را حفظ کنید. این قانون را به یاد داشته باشید در صورتی که هنگام کمک کردن، آسیب ببینید دیگر قادر نیستید به افراد آسیب دیده کمک برسانید.
قدم بعدی، ارزیابی و بررسی صحنه حادثه و در صورت امکان، بیخطر ساختن آن است. باید مدیریت کار را به دست بگیرید و با اولویتبندی کردن کارهایی که باید انجام دهید شروع کنید. درست رفتار کردن در زمانهای بحرانی باعث کاهش خسارت مالی و جانی و تلفات میشود.
حتماً این موضوع را در نظر داشته باشید که برای کمکرسانی بیشتر با مراکز خدمات اورژانس و یا مراکزی که برای کمک از طرف دولت به هنگام حادثه در نظر گرفته شدهاند، تماس بگیرید.
تسلی بخشیدن، کمک و حمایت عاطفی و روانی شما از آسیب دیدگان نیز میتواند از مؤثرترین روشها در دگر امدادی میباشد.
کمکهایی که بعد از وقوع حادثه انجام میدهید مانند کمکهای مالی یا اسکان و دادن سرپناه و غذا به افراد آسیب دیده از بلایای طبیعی یا دست ساز بشر نیز دگر امدادی محسوب میشود.
گاهی ترک صحنه و محل حادثه نیز دگر امدادی است. متأسفانه هنوز در کشور دوری کردن از ازدحام و ترافیک، به هنگام وقوع حادثه فرهنگسازی نشده است. حادثه پلاسکوی تهران یکی از این موارد دلخراش بود و به دلیل ازدحام جمعیتی که برای تماشا کردن محل حادثه آمده بودند مانع از حضور به موقع نیروهای متخصص امداد در محل حادثه شد.
در ایران طبق آمارهای نهادهای دولتی ۹۰ درصد جمعیت در معرض خطر سیل و زلزله قرار دارند و ممکن است به دلیل عمق فاجعه امدادرسانی به موقع انجام نشود و با چالشهای زیادی همراه باشد. با این اوصاف دگر امدادی مسالهی مهمی است که مردم باید پیشقدم شوند و دگر امدادی را با اصول آن یاد بگیرند تا به هنگام خطر برای حفظ جان همنوعان خود آماده باشند.
داداش من برای تحقیق برای مدرسه کپی کردم البته با ذکر آدرستون حلال کن