خانه » مهارت نوشتاری » انشا در مورد طعم لواشک

انشا در مورد طعم لواشک

انشا دانش آموزی درباره طعم لواشک

انشا در مورد طعم لواشک

 

انشا با موضوع طعم لواشک به صورت ادبی و توصیفی برای دانش آموزان آماده شده تا با نحوه نگارش و مهارت نوشتاری آشنا شوند با دانشچی همراه باشید.

موضوع انشا طعم لواشک

بیشتر ایرانی‌ها عاشق تنقلات هستند و از هر بهانه‌ای برای خوردن تنقلات استفاده می‌کنند. به هنگام سفر، مهمانی، تماشای فیلم و فوتبال و امثال این مناسبت‌ها. انگار هر دورهمی نیاز به یک خوراکی سبک و خوشمزه دارد که برای جمع جنبه سرگرم کننده هم داشته باشد. که در بین تنقلات متنوعی که در ایران وجود دارد لواشک از جایگاه ویژه ای برخوردار است. اگرچه بزرگترها هم لواشک را دوست دارند و حس و حال بهتری به آن ها دست می‌دهد اما بیشتر مورد پسند کودکان است.

خوردن لواشک من را به حس و حال خاصی می‌برد وقتی آن را در دهانم می‌گذارم چشمانم را آهسته می بندم تا بتوانم آن همه مزه‌های ترشی و شوری و شیرینی را با تمام وجود یک جا حس کنم. متاسفانه از نظر مدیر مدرسه‌ی ما لواشک یک خوراکی مضر محسوب می‌شود و فروش آن در مدرسه ممنوع است. هر چند مادرم نیز نظر مشترکی با مدیر مدرسه دارد. برای همین با دوستانم در راه خانه به مدرسه تا می‌توانم لواشک میخورم و از فرصت استفاده می‌کنم.

همه‌ی بچه‌ها می‌دانند که لواشک را بیشتر از همه چیز دوست دارم. برایم نوع و رنگ و طعمش فرقی ندارد من فقط لواشک را دوست دارم. حتی پیش آمده که برای کادوی تولدم هم لواشک کادو پیچ شده هدیه گرفته باشم. مادرم برایم تعریف می‌کند که وقتی بچه بودم و فامیل از من می‎پرسیدند می‌خواهی چه کاره شوی جواب می داده‌ام لواشک فروش. هنوز هم یکی از اهدافم تاسیس یک کارخانه بسیار مجهز است که بتوانم لواشک را به شکل‌های خاص مانند اسامی یا حیوانات یا اشکال عجیب و غریب در بیاورم و بتوانم محصولم را به کل جهان صادر کنم.

به یاد دارم وقتی مادربزرگم برای اولین بار اسم لواشک مجلسی را شنید چهره‌اش برایم بسیار دیدنی بود. خدابیامرز به خاطر آن بسته‌بندی شیک و شکل متفاوت انتظار طعم خاصی از لواشک مجلسی داشت. از نظر او لواشک جایی در مهمانی‌های خاص و رسمی نداشت و می‌گفت مگر می‌شود لواشک را بدون ملچ و ملوچ کردن خورد. برایم از قدیم و نحوه زندگی مردم در آن زمان زیاد تعریف می‌کرد. می‌گفت لواشک از تنقلات کاملا ایرانی است که از زمان‌های بسیار دور در ایران وجود داشته است و چون در قدیم یخچال نبود، مردم در تابستان میوه‌هایی مانند آلو، زردآلو، آلبالو و هر نوع میوه تابستانی که در دسترس داشتند را بعد از پختن له می‌کردند و برای جلوگیری از فاسد شدنش کمی هم به آن نمک اضافه می‌کردند و سپس آن را به صورت ورقه‌های نازک در می‌آوردند و جلوی آفتاب خشک می‌کردند تا بتوانند در زمستان از آن استفاده کنند. وقتی در مورد دلیل اسم لواشک از او سوال پرسیدم جواب داد برای این که میوه‌های له شده زودتر خشک شوند آن‌ها را به صورت ورقه‌ای و شبیه لواشی نازک درمی‌آوردند نام آن را لواشک یا همان لواش کوچک انتخاب کرده‌اند.

امروزه به دلیل مصرف زیاد لواشک بین مردم کارخانجاتی برای درست کردن لواشک تاسیس شده‌اند که محصول این کارخانجات به لواشک صنعتی معروف شده است که نحوه درست شدن آن‌ها تقریبا شبیه لواشک‌های خانگی است. از نظر من لواشک اگر در یک محیط بهداشتی درست شود می‌تواند یک میان وعده خوب و با ارزش غذایی مناسب باشد چون از عصاره میوه‌ها درست می‌شود و دارای تنوع طعم بوده و چون از طرف کودکان با استقبال روبرو شده است می‌توان آن را به جای تنقلات و هله هوله‌های ناسالم در اختیارآن‌ها قرار داد.

موضوعات پیشنهادی برای انشا دانش آموزی

انشا اختصاصی _ نویسنده: مریم پورحسن

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *