خانه » مهارت نوشتاری » انشا با تضاد معنایی زرنگ و تنبل

انشا با تضاد معنایی زرنگ و تنبل

انشا درباره تضاد معنایی زرنگ و تنبل

انشا با تضاد معنایی زرنگ و تنبل

انشا با موضوع تضاد معنایی زرنگ و تنبل به صورت ادبی و توصیفی برای دانش آموزان آماده شده تا با نحوه نگارش و مهارت نوشتاری آشنا شوند با دانشچی همراه باشید.

انشا تضاد معنایی زرنگ و تنبل

زرنگ و تنبل، دوست دارید جز کدام دسته باشید؟ تر و فرز باشید، پر تحرک و پرجنب و جوش باشید یا یک گوشه بنشینید و فقط استراحت کنید؟ بخورید و بخوابید و از زیر کارها در بروید؟ زرنگ را چگونه تفسیر می‌کنید؟

بچه‌ای باهوش بیشتر، نسبت به هم سن و سالهایش؟ دانش آموزی که سریع یاد می‌گیرد و انگار همه درس‌ها برایش حکم بازی را دارد؟ نوجوانی پر تلاش که سعی در فهم بیشتر دارد؟ جوانی جویای علم و مقام که به هر دری می‌زند تا ارتقا پیدا کند؟ پزشکی متخصص که در رشته خود زبر دست است؟ مهندسی که جزئیات از زیر چشمش در نمی‌رود؟ آموزگاری که روشهای نوین و آسانی برای تفهیم بیشتر دانش آموزان ابداع می‌کند؟ هنرمندی که آثارش با روح و روان انسان بازی می‌کند؟ تاُسیسات و خدماتچی که از پس تعمیر هر مشکل پیچیده‌ای برمی‌آیند؟ راننده‌ای حاذق که سخت‌ترین جاده‌ها را مثل آب خوردن می‌پیماید؟ قنادی که به یاد ماندنی‌ترین طعمها را خلق می‌کند؟ آشپزی که غذاهایش اعجاز می‌کند؟

این افراد را زرنگ می‌دانید یا افراد از زیر کار در رو یا با هزار جور حقه و نیرنگ را؟ به اصطلاح کسی که کلاهش را سفت می‌چسبد، زرنگ است یا کسی که کلاه سر دیگران می‌گذارد؟

البته همه اینها از دیدگاه انسانها به نوعی زرنگ به حساب می‌آیند، بر حسب تعریفی که خود از زرنگی دارند. و اما تنبل فقط به دنبال راحتی و استفاده کردن از دیگران است. همه نیازهای خود را با بهره‌بری از دیگران تاُمین می‌کند. به اصطلاح انتظار دارد آسمان سوراخ شود و خواسته‌هایش را برایش پایین بریزد، اما او کوچکترین تلاش و همتی نکند. از کوچکی به عنوان بچه‌ای تنبل و بی‌تحرک، دانش آموزی آخر کلاس نشین و درس نخوان، دانشجوی از کلاس در رو، شناخته می‌شود.

چنین فردی هر چقدر هم از نظر عنوانی، به جایگاه‌هایی دست پیدا کند، هرگز نمی‌تواند موفق عمل کند، چون حال حرکت و تلاش ندارد.
تا به حال برایتان پیش آمده در یک اداره یا ارگان یا فروشگاه یا هر جای دیگر به افرادی بر بخورید که کند کار کنند و با کار کردنشان کفرتان را در بیاورند؟ وای که چه احساس ناخوشایندی به آدم دست می‌دهد. اصلا در آن لحظه دود از سر آدم بلند می‌شود‌. اما چاره نیست زرنگها و تنبلها در جای، جای جامعه وجود دارند. بسته به شانس شماست که به پست کدام دسته بر بخورید.

با همه این اوصاف گاهی به آدم، زرنگی می‌چسبد و مزه می‌دهد و گاهی تنبلی و فارغ شدن از هیاهوی زندگی و نشستن در گوشه‌ای خلوت و دنج و خوردن یک فنجان چای و خیره شدن به منظره‌ای زیبا.

بیشتر بخوانید: لیست انشاهای تضاد معنایی

انشا اختصاصی _ نویسنده: مهتا قیدی

ℹ️ اشتراک گذاری به دوستان خود:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *