انشای دانش آموزی درباره غذاهای ایرانی
انشا با موضوع غذاهای ایرانی به صورت ادبی و توصیفی برای دانش آموزان آماده شده تا با نحوه نگارش و مهارت نوشتاری آشنا شوند. با دانشچی همراه باشید.
موضوع انشا غذاهای ایرانی
چند سال پیش به همراه خانواده به شهرهای مختلف ایران سفر کردیم و یکی از چیزهایی که همیشه در ذهنم ماند، غذاهای خوشمزهای بود که در هر شهر امتحان کردم. ایران پر از غذاهای متنوع و خوشمزه است و هر شهر غذاهای خاص خودش را دارد.
یکی از سفرهای من به شیراز بود. شیراز را نه تنها به خاطر تاریخ و فرهنگش، بلکه به خاطر غذاهای خوشمزهاش هم دوست دارم. اولین باری که وارد این شهر شدم، با خانواده به یک رستوران سنتی رفتیم و یکی از معروفترین غذاهای شیراز، یعنی کوفته سبزی شیرازی را امتحان کردم. این کوفتهها که با گوشت چرخکرده، سبزیجات و مغز گردو درست میشوند، طعم بینظیری دارند. بعد از آن، برای دسر فالوده شیرازی را امتحان کردم. فالوده با طعم لیمو و شربت گلاب، خیلی خنک و خوشمزه بود. این تجربه غذا خوردن در شیراز همیشه برایم خاطرهانگیز است.
در سفر به تبریز، یکی دیگر از غذاهای معروف ایران را امتحان کردم. کباب تبریزی یا کباب برگ یکی از خوشمزهترین کبابهایی بود که تا به حال خورده بودم. گوشت کبابی که بهطور خاص در تبریز آماده میشود، به همراه سبزیجات و برنج، طعمی بسیار لذیذ دارد. این کباب همراه با آبغوره یا دوغ که همیشه در کنار کبابها سرو میشود، یک تجربه عالی بود.
سفر به شمال ایران هم تجربهای متفاوت داشت. در رشت، فسنجان یکی از غذاهایی بود که باید امتحان میکردم. فسنجان با گوشت مرغ یا گوسفند، رب انار و گردو درست میشود و طعم شیرین و ترشی خاصی دارد که بسیار خوشمزه است. همچنین در گیلان، میرزا قاسمی را خوردم که از بادمجان، سیر، گوجهفرنگی و تخممرغ درست میشود. این غذا طعمی متفاوت و خوشمزه داشت که با هیچ چیزی قابل مقایسه نیست.
غذاهای ایرانی نه تنها از نظر طعم و مزه خاص هستند، بلکه نمایانگر فرهنگ و آداب هر منطقه از کشورمان هستند. هر شهری که سفر میکنیم، با غذاهای خاص خود خاطرهسازی میکند. این غذاها به من یادآوری میکنند که ایران پر از تنوع و زیبایی است. سفرهای من به شهرهای مختلف همیشه همراه با طعمهای جدید و خاطرههای شیرین بوده است.
انشا درباره غذای مورد علاقه منانشا اختصاصی _ نویسنده: حدیثه قاسمی