جواب به سوالات و فعالیت درس چهاردهم علوم سوم ( پاسخ ها به صورت گام به گام )

پاسخگویی به سوالات درس چهاردهم کتاب علوم سوم از گذشته تا آینده صفحات 125، 126، 127 با دانشچی همراه باشید.
جواب سوالات علوم سوم درس چهاردهم از گذشته تا آینده ( پاسخ گام به گام )
گفتوگو صفحه 125
تصویرهای زیر برخی از روشهای نگهداری مواد غذایی را نشان میدهد.

در محل زندگی شما برای نگهداری مواد غذایی، کدام یک از روشها به کار میرود؟
📗 پاسخ: خشک کردن، منجمد کردن، کمپوت کردن، استفاده از آب نمک، مربا کردن.
جمعآوری اطلاعات صفحه 126
از بزرگترها بپرسید در دورهی کودکی آنها از چه روشهای دیگری برای نگهداری مواد غذایی استفاده میکردند؟
📗 پاسخ: نگهداری گوشت به صورت قرمه در جای خنک، نگهداری خربزه و هندوانه در کاه و در جای خنک، استفاده از نمک برای نگهداری بعضی مواد، چال کردن بعضی مواد غذایی در خاک، خشک کردن سبزیجات و…
گفتوگو صفحه 126
دربارهی روشهای سنتی و صنعتی خشک کردن مواد غذایی گفتوگو کنید.
📗 پاسخ: در روشهای سنتی، با استفاده از آفتاب یا سایه یا در معرض باد و هوای آزاد قرار دادن اقدام به خشک کردن مواد غذایی میکنند. این روش ارزان، بدون دستگاه، به صورت طبیعی و بدون مواد افزودنی است ولی زمانبر است و احتمال آلوده شدن مواد غذایی به وسیله حشرات یا گرد و خاک در آن وجود دارد.
در روش صنعتی با استفاده از حرارت یا انجماد و تبخیر یا به وسیله اشعه، اقدام به خشک کردن مواد غذایی میکنند. این روش سریع و بهداشتی است و مناسب برای تولید انبوه میباشد، ولی هزینهبر است و انرژی زیادی مصرف میکند و ممکن است کیفیت مواد غذایی را پایین بیاورد.
گفتوگو صفحه 127
در شهر یا روستای شما چه مواد غذایی دیگری را برای مدت طولانی در آب نمک نگهداری میکنند؟
📗 پاسخ: خیار، هویج، لوبیا سبز، زیتون، فلفل، سیر و کلم (برای تهیه کلم شور) در آب نمک غلیظ و در ظرفهای دربسته و در جای خنک نگهداری میشود.
ضربالمثل معروفی دربارهی اهمیت نمک در نگهداری مواد غذایی وجود دارد. آن را از معلم خود بپرسید.
📗 پاسخ: هر چه بگندد نمکش میزنند، وای به روزی که بگندد نمک
علم و زندگی صفحه 127
پیشبینی کنید در آینده چه تغییراتی در روشهای نگهداری مواد غذایی بهوجود خواهد آمد؟
📗 پاسخ: در آینده، روش نگهداری غذاها ممکن است اینطور تغییر کند:
از بستهبندیهای هوشمند استفاده میکنیم که وقتی غذا خراب شد، رنگش عوض میشود.
با نورهای ویژه (مثل نور فرابنفش) میتوانیم میکروبهای غذا را از بین ببریم.
بهجای مواد شیمیایی، از مواد طبیعی برای تازه نگهداشتن غذا استفاده میکنیم.
بستهبندیهایی ساخته میشود که خودش میتواند میکروبها را بکشد.
بعضی بستهها رطوبت و هوای داخل را تنظیم میکنند تا غذا دیرتر خراب شود.
یعنی غذاها سالمتر، تازهتر و برای مدت بیشتری قابل خوردن خواهند بود.
دانشچی پورتال جامع تحقیق و مقاله، مطالب علمی و هنری ، وبگردی و…
