جواب به سوالات و فعالیت درس پنجم مطالعات اجتماعی ششم ( پاسخ ها به صورت گام به گام )
پاسخگویی به سوالات درس پنجم کتاب مطالعات اجتماعی ششم عوامل مؤثّر در کشاورزی صفحات ۲۴، ۲۵ با دانشچی همراه باشید.
جواب سوالات مطالعات اجتماعی ششم درس پنجم عوامل مؤثّر در کشاورزی ( پاسخ گام به گام )
فعّالیت ۱ درس پنجم
فرض کنید شما و گروهی از دوستانتان تصمیم گرفتهاید یک محصول کشاورزی تولید کنید. کتاب را ببندید و همفکری کنید به چه چیزهایی نیاز دارید؟ آنها را روی یک کاغذ بنویسید و در کلاس بخوانید.
📗 پاسخ: ما برای تولید محصولات کشاورزی باید سه مرحلهی کاشت، داشت و برداشت را طی کنیم. در مرحلهی کاشت باید خاک خوب، آب کافی و کود مناسب داشته باشیم. نور خورشید نیز در این مرحله مهم است. در مرحلهی داشت باید از نهالها و جوانهها مراقبت کنیم، به موقع هرس انجام دهیم و کود و آبیاری را سروقت انجام دهیم. در مرحلهی برداشت، حاصل زحمات خود را برداشت میکنیم.
فعّالیت ۲
کاربرگهی شمارهی ۵ را در کلاس انجام دهید.
کاربرگهی ۵: عوامل مؤثر در کشاورزی
۱- این اخبار از روزنامهها برداشته شده است. هر یک از آنها به کدام عوامل مؤثّر بر کشاورزی مربوط است، طبیعی یا انسانی؟ (پاسخها به رنگ سبز)
۱- هجوم آفت سن* در مزارع گندم در ناحیهی کرمان خسارات زیادی به محصول کشاورزان وارد نمود. طبیعی
* سن حشرهای است که میتواند به محصولات کشاورزی آسیب برساند.
۲- سازمان غلهی کشور اعلام کرد که محصول گندم کشاورزان به موقع خریداری میشود. انسانی
۳- ادارهی کشاورزی ورامین از کشاورزان خواست برای تهیهی سم و کود به قیمت تعاونی، به این اداره مراجعه کنند. انسانی
۴- بارش ناگهانی تگرگ در اردبیل به شکوفههای درختان میوه آسیب جدّی وارد نموده است. طبیعی
۵- رئیس ادارهی کشاورزی فیروزآباد به خبرنگار گفت: «وجود آب و آفتاب کافی در این ناحیه، امکان دو بار برداشت محصول در سال را به ما میدهد»… . طبیعی
۲- نمودار را تکمیل کنید:
فعّالیت ۳
غذای محلّی شما چیست و کدام محصولات کشاورزی در آن به کار رفته است؟ کاربرگهی شمارهی ٦ را انجام دهید.
📗 پاسخ: من در تهران زندگی میکنم و از قدیم دیزی و کباب در تهران پخته میشد. مواد دیزی: نخود، لوبیا سفید، گوشت گوسفندی همراه با دنبه، سیبزمینی، گوجه فرنگی و لیمو امانی است.
کاربرگهی ٦: غذای محلّی
شما هم غذای محلیّ خودتان و محصولات زراعی یا باغی را که در آن به کار رفته است، بنویسید.
من اهوازی هستم. خورش بامیه غذای خوشمزهای است. مادهی اصلی این غذا گیاه بامیه است و از گوشت
و پیاز، زردچوبه و رب گو جه فرنگی درست میشود.
من در مراغه در استان آذربایجان شرقی زندگی میکنم. حتماً اسم کوفته تبریزی را شنیدهاید. در این غذا برنج، گوشت، پیاز، آلو، آردنخودچی، تخم مرغ، لپه و گردوی خرد شده به کار رفته است.
من در لاهیجان زندگی میکنم. میرزا قاسمی غذای معروفی است. برای تهیهی این غذا بادمجان تنوری با گوجه فرنگی و سیر و تخم مرغ در روغن تفت داده، و سپس با برنج خورده میشود.
📗 پاسخ: یکی از غذاهای اصیل روستاهای نطنز، پتله است. در این غذا از بلغور جو، بلغور گندم، عدس، گردوی چرخ شده، سبزیجات خشک معطّر، پیاز داغ، نمک، فلفل و زردچوبه استفاده میشود.
جواب درسهای بعدی مطالعات اجتماعی ششم
دانلود PDF کتاب مطالعات اجتماعی ششم