معرفی سامانه بنیاد ملی نخبگان و لینک ورود به این سایت
شاید در گذشتههای نه چندان دور، نخبگان کشور که جایی برای بروز استعدادهای خود در داخل کشور نمیدیدند، به مهاجرت فکر میکردند و کشورهای زیادی برای جذب آنها علاقه نشان میدادند. اما امروزه برای ارج نهادن به مقام نخبگان و حمایت دولت از آنان بنیاد ملی نخبگان تشکیل شده که ریاست آن را معاون رئیس جمهور عهدهدار است.
بنیاد ملی نخبگان چیست؟
در ابتدا باید بدانیم که به چه کسی نخبه میگویند؟ به فردی که در زمینههای تولید علم، هنر و فناوری استعداد برجستهای دارد و اثرگذاری آن بر پیشرفت این علوم چشمگیر باشد، همچنین خلاقیت، کارآفرینی و نبوغ فکری او برای تولید دانش و نوآوری سبب سرعت بخشیدن به رشد و توسعه علمی کشور شود، نخبه میگویند.
بنیاد ملی نخبگان دستگاهی حاکمیتی میباشد که با هدف برنامهریزی و سیاستگذاری برای توسعه منابع انسانی برگزیده کشور و با مأموریت برنامهریزی در زمینههای «نخبهشناسی» و «نخبهپروری» فعالیت میکند.
هدف اصلی بنیاد ملی نخبگان شناسایی افراد نخبه و بااستعداد در تمامی حوزهها، از جمله: علم و فناوری، نوآوری، فرهنگ، ادب، هنر، قرآن و… و کمک به پرورش استعداد و توسعه فعالیت آنان با همکاری همه دستگاههای مربوطه برای اثرگذاری مناسب در جامعه تخصصی خود است.
شناسایی و پشتیبانی از اجتماعات نخبگان در چند مرحله صورت میگیرد:
۱- شناسایی دانشآموزان مستعد و همکاری با کانونهای تربیت مستعدان
۲- شناسایی دانشجویان مستعد و حمایت از آنان
۳- شناسایی دانشآموختگان برتر دانشگاهی و پشتیبانی از آنها
۴- شناسایی و حمایت از مخترعان برگزیده کشور
۵- شناسایی و حمایت از برگزیدگان رقابتهای علمی
۶- شناسایی و حمایت از نخبگان حوزوی کشور
۷- شناسایی و پشتیبانی از برگزیدگان حوزههای ادبی، هنری و قرآنی.
فعالیتهای بنیاد ملی نخبگان
علاوه بر فعالیتهای علمی، فعالیتهای فرهنگی نیز توسط بنیاد به منظور توانمند کردن هرچه بیشتر نخبگان و تکریم آنان انجام میشود. این فعالیتها شامل: اجرای برنامههای تربیتی، برگزاری نشستهای ویژه نخبگان، برگزاری کارگاههای آموزشی و مشاورهای و بازدیدهای علمی ـ فرهنگی استعدادهای برتر میباشد.
اما شاید برای شما این سؤال به وجود بیاید که بودجه بنیاد نخبگان از کجا تأمین میشود؟ این بودجه از محل کمکهای پیشبینی شده در بودجه سالیانه کشور و کمکها و هدایای اشخاص حقیقی و حقوقی (بخش دولتی یا بخش خصوصی) تأمین میشود.
همچنین بنیاد این اجازه را دارد که از محل سود موقوفات در نظر گرفته شده برای نخبگان، جهت برنامههای حمایتی خود استفاده کند. دستگاههای اجرایی نیز میتوانند در چارچوب قوانین، بخشی از اعتبارات سالیانه خود را جهت کمک به بنیاد اختصاص دهند.
سامانه بنیاد ملی نخبگان به چه منظور ایجاد شده
هر دستگاه یا سازمانی در کشور برای اطلاعرسانی سریع به مخاطبان خود، همچنین دسترسی آسان افراد به خدمات غیرحضوری، سامانهای را معرفی میکند. در سامانه بنیاد ملی نخبگان بخشهای مختلفی قرار دارد که هرکدام خدمات ویژهای را به کاربران، اساتید و دانشجویان مختلف در سراسر کشور ارائه میدهد. اطلاعرسانیهای بنیاد از طریق این سامانه انجام میشود و مراحل مربوط به ثبتنام نخبگان نیز از طریق سامانه بنیاد ملی نخبگان قابل انجام است.
ورود به سامانه
برای ورود به سامانه بنیاد ملی نخبگان بر روی دکمه زیر ضربه بزنید.
راه های ارتباطی
- آدرس : تهران – خیابان آزادی – بین خیابان نواب و رودکی – جنب کوچه طاهرنیا – پلاک ۲۰۹
- تلفن گویا: ۶۳۴۷۸۰۰۰ و ۰۹۶۰۱
- تلفن ارتباطات مردمی: ۸۸۹۱۰۴۰۷-۰۲۱ و ۸۸۶۲۳۵۹۱-۰۲۱