خانه » ضرب المثل ایرانی » معنی ضرب المثل ” بار کج به منزل نمی رسد ” + داستان

معنی ضرب المثل ” بار کج به منزل نمی رسد ” + داستان

معنی ضرب المثل بار کج به منزل نمی رسد به همراه حکایت و گسترش ضرب المثل

بار کج به منزل نمی رسد

در این پست معنی، کاربرد، داستان و انشا ضرب المثل ایرانی بار کج به منزل نمی رسد نوشته شده است، با دانشچی همراه باشید.

معنی بار کج به منزل نمی رسد و کاربرد آن

● یعنی کاری که با سهل‌انگاری و نسنجیده انجام شود، ضرر رسان است.

این ضرب المثل در موارد زیر کاربرد دارد:

● در جایی که فردی در انجام وظیفه اش کوتاهی کند ولی بخواهد نتیجه دلخواه برسد، مثل دانش آموزی بدون زحمت و درس خواندن بخواهد در امتحانات موفق باشد.

● کسی که بخواهد از طریق فریب و نیرنگ به هدفش برسد، ممکن است در ابتدا موفق بشود ولی در آینده رسوا خواهد شد، مثلا پیمانکاری که در ساختن ساختمان از وسایل غیر استاندارد استفاده میکند و بعد آن خانه در زلزله آسیب میبیند و آن شخص رسوا می شود.

● فردی که کاری را بدون فکر و عقل انجام میدهد، مانند شخصی که روی موتور بار زیادی را میگذارد و راه به خاطر بار زیاد تصادف می کند.

●  انسانی هدف خوبی دارد ولی میخواهد از راه اشتباه به هدفش برسد، مثلا میخواهد با دزدی کردن به فقرا کمک کند.

ایموجی این ضرب المثل 📦 ↗️ 🏠 ❌

داستان ضرب المثل بار کج به منزل نمی رسد

حکایت بار کج به منزل نمی رسد

رسول خدا (ص) پسری داشتند به اسم ابراهیم. ابراهیم از دنیا رفت، روزی که ابراهیم از دنیا رفت مردم آمدند و گفتند: ببینید خورشید هم در عزای پسر پیامبر عزادار شده و به خاطر همین تاریک و گرفته شده است. شاید اگر کسی غیر از پیامبر بود از این موقعیت استفاده میکرد و میگفت بله میتوانم اینطور مردم را به خودم جذب کنم و بگویم این معجزه من است و این طور پیروانم زیاد شوند. اما رسول خدا اینکار را نکرد، رسول خدا برای اینکه مردم به او ایمان بیاورند از جهل آنها سوء استفاده نکرد؛ بلکه آنها را آگاه و بیدار کرد و فرمود: نه خورشید و ماه به خاطر مرگ هیچ کسی گرفته نمی شود و اینها از حوادث طبیعی و نشانه های خداوند است.

اگر آن روز پیامبر از جهل مردم استفاده میکرد تا هدفش را پیش ببرد، در آینده مردم پی به حقیقت ماجرا میبردند و و میگفتند اسلام دین خرافی است. بنابرای حضرت از همان اول نخواستند بار کج را به منزل برسانند بلکه از همان ابتدا مردم را دعوت به تعقل و تفکر کردند تا از طریق صحیح به اسلام ایمان بیاورند.

نتیجه اخلاقی

انسان برای رسیدن به هدفش باید تلاش کرده و از عقل و ابزار مناسب استفاده کند.

دریافت خودرا از مثل بار کج به منزل نمیرسد در یک بند بنویسید: گاهی انسان برای پیشبرد اهدافش عجله و شتاب می کند و قصد دارد سریعتر به مقصد برسد غافل از اینکه هنوز مقدمات مسیر را کاملا آماده نکرده است. عاقبت چنین کاری چیزی جز شکست و دوباره‌کاری نیست. از قدیم گفته اند کار از محکم کاری عیب نمی کند! یعنی هرچقدر یک کار محکم و تمیز و اصولی انجام شود، درصد شکست در آن پایین می آید.

انشا بار کج به منزل نمی رسد

گسترش بار کج به منزل نمی رسد
فرض کنید قصد رساندن کالایی را به مقصدی دارید، برای حمل این کالا از روشها و ابزارهای گوناگونی استفاده حواهید کرد؛ ممکن است بار را بر دوشتان حمل و یا از چرخ و گاری استفاده کنید، همچنین از حیوانات باربری مثل الاغ و قاطر و اسب و… یا از وسایل نقلیه مثل موتور یا کامیون یا وانت و… کمک بگیرید.

خلاصه از هر وسیله ای که میخواهید استفاده کنید باید به این نکته توجه داشته باشید که بار روی آن وسیله به درستی قرار گرفته باشد تا در هنگام حرکت به زمین نیفتد و آسیب نبیند؛ بنابراین اگر باری کج و نامتعادل باشد در بین راه از جایش حرکت کرده و می افتد و به مقصد مد نظر سالم نمیرسد…

ضرب المثل بار کج به مقصد نمی رسد هم اشاره به این موضوع دارد که انسان برای اینکه بخواهد به هدفش برسد باید محکم کاری کند و از طریقه صحیح و درست به سمت هدف پیش برود.

ضرب المثلی شبیه این ضرب المثل

یکی از ضرب المثل هایی که تا حدودی شبیه این ضرب المثل است: “خشت اول چون نهد معمار کج، تا ثریا می رود دیوار کج

در این ضرب المثل هم به این نکته اشاره شده که اگر کاری را از ابتدا درست انجام ندهیم به نتیجه دلخواه نمی رسیم و پایان کار مثل ابتدای کار خراب خواهد بود.

پیشنهادی: ضرب المثل های معروف
ℹ️ اشتراک گذاری به دوستان خود:

6 دیدگاه

  1. عالی بودمرسی

  2. عالی
    خیلی ممنونم

  3. خوب بود . مختصر و مفید

  4. خیلی ممنون از سایت شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *