با خاصیت پسته برای سلامتی آشنا شوید!
پسته یکی از مغزهای خوراکی بی نظیره که خواص زیادی برای سلامتی داره و به عنوان آجیل مناسب کم خونی شناخته میشه؛ به همین دلیل هم متخصصان توصیه میکنند حتما در رژیم غذایی قرار بگیره تا استفاده از مکملهای دارویی را به حداقل برسونه. پسته خواص بسیار زیادی داره که از جمله اونا میتونیم به بهبود کم خونی، افزایش سلامت مادران در دوران بارداری، پیشگیری از بیماریهای قلبی و … اشاره کنیم. در این مطلب قصد داریم درباره ۴ خاصیت شگفت انگیز پسته برای سلامتی صحبت کنیم.
خواص پسته خام برای کم خونی
تحقیقات نشان داده که در هر ۱۰۰ گرم پسته خام ۱۴ میلی گرم آهن وجود داره که این مقدار بسیار بیشتر از مغزیجاتی مثل بادام درختی و گردو است. پس اگه از کم خونی ناشی از فقر آهن رنج میبرید باید حتما پسته خام رو در رژیم غذاییتون قرار بدید و از خواص این مغز خوراکی جذاب بهره ببرید.
پسته بهترین آجیل برای کم خونی به حساب میاد و والدین باید استفاده از پسته خام رو در رژیم غذایی کودکانشان بگنجانند تا از ابتلای آنها به کم خونی در بزرگسالی جلوگیری کنند و استحکام استخوان و رشد کودکانشان را بهبود ببخشند. از خواص پسته خام برای درمان کم خونی در دوران بارداری و پریودی هم غافل نشید. پسته در کنار سبزیجات سبز مثل اسفناج و گوشت قرمز آهن از دست رفته بدن را جبران میکنه و میتونه مصرف مکمل های آهن رو به حداقل برسونه.
۲. خواص پسته برای گوارش و لاغری
پسته به دلیل وجود مقادیر زیاد فیبر به لاغری کمک میکنه. فیبر در وهله اول حرکات روده بزرگ را بهبود میبخشه و از بروز بسیاری از مشکلات گوارشی مثل یبوست که در چاقی نقش دارند، جلوگیری میکنه و با ایجاد حس سیری از پرخوری جلوگیری میکنه. پس اگه رژیم غذایی لاغری را دنبال میکنید میان وعده فوقالعاده عالی برای شما به حساب میاد.
البته یادتون باشه که هر چند فیبر خواص بسیار زیادی برای سیستم گوارشی و سلامت کلی بدن داره اما نباید بیش از حد مصرف بشه چون ممکنه باعث ایجاد مشکلاتی مثل اسهال و دل درد بشه.
۳. خواص پسته خام برای کبد چرب
کبد چرب یکی از شایعترین بیماریهای این روزها به حساب میاد که علت اصلی به وجود اومدنش سبک زندگی ناسالم، مصرف فست فود و غذاهای چرب و صد البته کم تحرکیه. برای درمان این بیماری باید در درجه اول درمان دارویی را دنبال کرد و بعد هم سبک تغذیه را اصلاح و ورزش را به روتین زندگی اضافه کرد. پسته اکبری درجه یک یکی از خوراکیهایی که برای بهبود بیماری کبد چرب میشه به سراغش رفت.
از جمله خواص پسته برای کبد چرب میتونیم به وجود اسیدهای چرب امگا ۳ اشاره کنیم که از انباشت چربیهای مضر در کبد جلوگیری میکنه. پسته با داشتن آنتی اکسیدانهایی مثل ویتامین E و توکوفرول ها، فیتواسترول و پلی فنول ها التهاب و زخم کبد رو کاهش میده. همچنین فیبر بالای پسته از افزایش وزن که یکی از عوامل ایجاد کبد چربه جلوگیری میکنه.
۴. خواص پسته برای قلب
پسته با کنترل کلسترول و فشار خون احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی رو کاهش میده. یکی از خواص درمانی پسته کاهش کلسترول بد خون با اسیدهای چرب امگا ۳ اتفاق میفته؛ در نتیجه چربی در رگهای قلب رسوب نمیکنه و از سکته جلوگیری میشه.
یکی از خواص تنظیم فشار خون است که در کاهش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی نقش داره. این مغز خوراکی به کمک رنگ دانههای کاروتنوئید (لوتئین و زآکسانتین)، پلی فنولها، ویتامین C و ویتامین E حالت ارتجاعی رگها رو حفظ و از گرفتگی عروق قلب جلوگیری میکنه. همچنین کلسیم، پتاسیم و منیزیم موجود در پسته در تنظیم فشار خون نقش دارند. با این اوصاف اگه به سلامت قلبتون فکر می کنید پیشنهاد می کنیم به ناتژی (nutgy) و پسته تازه و باکیفیت را در کوتاه ترین زمان ممکن تهیه کنید.
پسته یکی از دوست داشتنیترین مغزهای خوراکیه که علاوه بر ظاهر جذاب و طعم دلرباش خواص بسیار زیادی هم داره. مهمترین خاصیت پسته آهن بسیار زیاده اونه که در درمان کم خونی ناشی از فقر آهن نقش داره و به همین دلیل هم به عنوان یکی از بهترین آجیلها برای کم خونی شناخته میشه. در این مقاله درباره ۴ خاصیت شگفت انگیز پسته برای سلامتی صحبت کردیم. پس اگه شما هم به حفظ سلامتیتون فکر میکنید، پیشنهاد می کنیم از مصرف منظم این مغز خوراکی غافل نشید.