خانه » مذهبی و دینی » معنی حدیث ” انی تارک فیکم الثقلین “

معنی حدیث ” انی تارک فیکم الثقلین “

همه چیز درباره معنی و مفهوم حدیث انی تارک فیکم الثقلین

انی تارک فیکم الثقلین

در ادامه با معنی و شرح حدیث انی تارک فیکم الثقلین از پیامبر اکرم (ص) آشنا می‌شوید. با دانشچی همراه باشید.

معنی انی تارک فیکم الثقلین

این حدیث شریف، که به حدیث ثقلین معروف است، از مهم‌ترین و متواترترین احادیث پیامبر اسلام (ص) است و در منابع حدیثی شیعه و سنی نقل شده است. متن کامل و ترجمه این حدیث چنین است:

«انّی تارِکٌ فیکُمُ الثَّقَلَینِ: کِتابَ اللِّٰهِ وَ عِترَتی اَهلَ بَیتی ما اِن تَمَسَّکتُم بِهِما لَن تَضِلّوا اَبَدًا وَ اِنَّهُما لَن یَفتَرِقا حَتّیٰ یَِردا عَلَیَّ الحَوضَ»

ترجمه: «من در میان شما دو چیز گرانبها به یادگار می‌گذارم: کتاب خدا و عترت من، اهل بیتم. تا زمانی که به این دو چنگ بزنید، هرگز گمراه نخواهید شد و این دو از هم جدا نمی‌شوند تا در کنار حوض کوثر بر من وارد شوند.»

🔹 پیامبر (ص) به مسلمانان توصیه می‌کند که برای هدایت و سعادت، به قرآن و اهل بیت او چنگ بزنند و از آن‌ها پیروی کنند.

🔹 این حدیث بیان می‌کند که قرآن و عترت، دو منبع هدایت هستند که از هم جدا نمی‌شوند و همواره در کنار هم، راهنمای مسلمانان خواهند بود.

شرح عبارت اني تارکٌ فيکم الثقلين

🔸 تارک: این واژه به معنای “به جا گذارنده” یا “کسی که چیزی را به یادگار می‌گذارد” است. در این حدیث، پیامبر (ص) خود را به عنوان کسی که دو چیز گرانبها را برای امت خود به یادگار می‌گذارد، معرفی می‌کند.

🔸 ثقلین: این واژه جمع “ثقل” است که به معنای “چیز سنگین و گرانبها” است. در این حدیث، به قرآن و اهل بیت پیامبر (ص) اشاره دارد که به دلیل اهمیت و ارزش والایشان، “ثقلین” نامیده شده‌اند.

سپاسگزاران واقعی نعمت رسالت

اختصاصی-دانشچی

ℹ️ اشتراک گذاری به دوستان خود:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *