خانه » رپورتاژ » انواع طبخ ماهی قزل‌آلا به روش‌های مختلف

انواع طبخ ماهی قزل‌آلا به روش‌های مختلف

آموزش انواع طبخ ماهی قزل‌آلا

طبخ ماهی قزل‌آلا

ماهی قزل‌آلا گونه‌ای ماهی آب شیرین است که در آب‌های سرد زندگی می‌کند. این ماهی را به صورت‌های گوناگونی می‌توان مصرف کرد. از بین روش‌های مختلف پخت معمولاً طرز تهیه ماهی قزلآلا در فر، طرز تهیه ماهی قزل‌آلا رستورانی، طرز تهیه ماهی قزل‌آلا شکم‌پر و طرز تهیه ماهی قزل‌آلا در ماهیتابه بسیار مورد علاقه‌ی طرفداران است.

طرز تهیه ماهی قزل‌آلا در فر

درست کردن ماهی قزل‌آلا  در  فر، اصلا کار سختی  نیست. ابتدا باید مواد اولیه را تهیه کنید.

مواد لازم برای پخت ماهی قزل در فر

  • ماهی قزل آلا ۱ عدد
  • پیاز بزرگ ۱ عدد
  • فلفل دلمه ای بزرگ ۱ عدد
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم
  • آبلیموی تازه به مقدار لازم
  • لیموترش تازه در صورت تمایل ۱ عدد

برای تهیه ماهی قزل در فر، ابتدا ماهی قزل را تمیز بشویید. برای تهیه‌ی ماهی قزل‌آلا به صورت ساده این کار را انجام بدهید بعد از اینکه ماهی را شستید آن را با نمک و فلفل سیاه و زعفران و آبلیموی تازه مزه‌دار کنید میزان آن به خودتان بستگی دارد. از این ادویه‌ها داخل شکم ماهی و روی پوست آن بزنید. سپس اجازه بدهید حدود ۲-۳ ساعت به همین صورت باقی بماند.

پس از آن داخل ظرف پیرکسی را چرب کنید. کف آن پیازهای حلقه شده و فلفل دلمه‌ای حلقه شده و چند حلقه لیموترش تازه را بچینید و بعد ماهی را به صورت کامل روی آن ها قرار بدهید سپس فویلی روی آن بکشید و چند سوراخ روی آن ایجاد کنید.

ظرف پیرکس را داخل فر قرار بدهید شعله‌ی پایینی فر را روشن کنید و دمای آن را روی ۱۸۰ درجه قرار بدهید.

طرز تهیه ماهی قزل‌آلا رستورانی

طرز تهیه ماهی قزل‌آلا سرخ شده، بسیار آسان است. به طوری که هر آشپز مبتدی و نو عروسان نیز با کمی دقت می‌توانند این غذای لذیذ را بیاموزند و از مهمانان خود به نحو احسنت پذیرایی کنند

مواد لازم برای پخت ماهی قزل‌آلا رستورانی

  • ماهی قزل آلا: ۳ عدد
  • آبلیمو :۱/۲ لیوان
  • پیاز: متوسط
  • جعفری خرد شده:۲ عدد
  • کوچک پرتقال:۱ فنجان
  • فلفل دلمه ای:۱ عدد
  • زنجبیل:۱ عدد
  • زعفران دم کرده:۳ قاشق چایخوری
  • روغن زیتون:۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

در قدم اول باید استخوان‌های ماهی را از هم جدا کنید. پس ماهی را به پشت خوابانده و فشار دهید تا استخوان‌ها از گوشت ماهی جدا شوند. و به وسیله یک چاقو، استخوان‌ها را از دو طرف ببرید. (اگر به روش دیگری بلدید این کار را انجام دهید). در مرحله بعد باید ماهی را در مواد بخوابانید تا بوی آن از بین برود. پیازها را خرد کرده و در ظرفی بریزید. آبلیمو و جعفری خرده شده را به همراه پرتقال‌های حلقه شده، فلفل دلمه‌ای خرد شده، روغن زیتون، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران مخلوط کنید. ماهی قزل‌آلا را در این ظرف قرار دهید و به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یخچال قرار دهید. با این روش هم مزه‌ی ماهی بی‌نظیر می‌شود و هم بوی آن از بین می‌رود.

ماهی‌ هایی که در یخچال گذاشته بودید را خارج کنید. بعد مواد اضافی مانند پیاز و فلفل دلمه را از روی ماهی بردارید. در مرحله سوم آرد سوخاری را در ظرفی جداگانه بریزید و ماهی‌ها را درون آن بغلتانید. مطمئن شوید هر دو طرف ماهی به آرد سوخاری آغشته شده باشد. در غیر این صورت یک طرف ماهی می‌سوزد.

یک ماهیتابه تمیز را روی گاز قرار داده و روغن به آن اضافه کنید. اجازه دهید روغن روی حرارت متوسط داغ شود. بعد ماهی‌ها را یکی یکی درون ماهیتابه بریزید. اگر زمان کافی برای پخت ماهی قزل‌آلا دارید، هر طرف را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید تا کاملا مغز پخت شود. در حین درست کردن ماهی قزل‌آلا می توانید از آبلیمو، کره و زعفران دم کرده یک سس لذیذ درست کنید و روی ماهی بمالید.

یک پیاز بردارید و در کمی روغن تفت دهید. بعد نمک، زردچوبه و فلفل را اضافه کنید. برای خوش طعم شدن می‌توانید گردو و کنجد را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید. اگر سبزی ماهی دارید، آن را به مواد سس ریخته و به هم بزنید تا آب آن از بین برود. رب انار هم برای این سس گزینه هیجان انگیزی است. پس با ریختن رب انار درون این سس مزه آن را چندین برابر خوشمزه کنید.

درب ماهیتابه را ببندید و زیر گاز را کم کنید. اجازه دهید با حرارت کم بجوشد و به سس غلیظی تبدیل شود. پس از اتمام کار و سرخ شدن ماهی قزل آلا، سس را در یک ظرف جدا و زیبا بریزید و در کنار سینی ماهی قرار دهید. این غذای مدیترانه‌ای را می‌توانید به همراه نان یا برنج سرو کنید

طرز تهیه ماهی قزل‌آلا شکم پر

در آون توستر، تقریباً هر نوع فیله ماهی، از جمله ماهی سالمون، قزل‌آلا و هر نوع ماهی پرورشی یا جنوب دیگری را می‌توانید در عرض چند دقیقه بپزید. می‌توانید فیله‌های ماهی را به صورت تکه تکه کرده

مواد لازم برای تهیه ماهی قزل‌آلا شکم‌پر

  • ماهی قزل‌آلا (به تعداد نفرات)
  • آبلیمو دو قاشق غذاخوری
  • زرشک ۲ قاشق غذاخوری
  • پیاز دو عدد
  • گردو خرد شده
  • جعفری و گشنیز
  • سیر ۳ حبه
  • نمک و فلفل :به مقدار لازم
  • روغن مایع
  • زعفران
  • ذرت و زیتون و لیمو :برای تزیین در صورت نیاز

ابتدا برای آماده‌سازی مواد داخل شکم ماهی، دو عدد پیاز را به همراه جعفری و گشنیز به صورت ریز خرد کنید. سپس پیازها را در تابه تفت دهید تا به رنگ طلایی در بیاید سپس جعفری‌ها را اضافه کنید. نمک و فلفل و زرشک و گردو خرد شده را به پیاز جعفری اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم تا مواد به صورت یک‌دست در بیاید. اگر دوست دارید داخل ماهی ترش مزه شود از تمبر هندی استفاده کنید. تمرهندی را داخل ظرفی قرار بدهید و آب جوش روی آن بریزید. سپس آن را روی صافی قرار بدهید و با قاشق له کنید تا عصاره و ترشی آن خارج شود سپس آب تمرهندی را به سبزی ها اضافه کنید و اجازه بدهید تا با هم خوب بجوشند و همه‌ی مواد به خوبی مزه‌دار شوند.

طرز تهیه ماهی قزل‌آلا در ماهیتابه

ماهی قزل آلا در ماهیتابه یکی از ماهی بسیار خوشمزه و خوش خوراک می باشد که در بین ما ایرانی ها بسیار محبوب است و با روش های مختلفی تهیه می شود ولی ما امروز قرار است یکی از فوق العاده ترین روش های مرینت و سرخ کردن ماهی را در منزل به شما یاد دهیم که نیاز به فر و زغال ندارد و به راحتی می توانید ماهی قزل آلا در ماهیتابه را در منزل تهیه کنید و به همراه پلو زعفرانی میل کنید.

مواد لازم برای تهیه ماهی قزل آلا در ماهیتابه

  • ماهی قزل آلا ۱ عدد
  • سیر ۳ حبه
  • پیاز ۲ عدد
  • لیموترش تازه ۱ عدد
  • فلفل دلمه ۱ عدد
  • فلفل سبز تند ۱ عدد
  • زعفران به مقدار لازم
  • کره به مقدار لازم
  • روغن زیتون به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر تخم گشنیز به مقدار لازم
اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.