خانه » ضرب المثل ایرانی » معنی ضرب المثل ” عدو شود سبب خیر اگر خدا بخواهد “
پایتخت کتاب؛  ماجرای بیست انتشارات خیلی سبز  اینستاگرام دانشچی

معنی ضرب المثل ” عدو شود سبب خیر اگر خدا بخواهد “

آشنایی با معنی و مفهوم ضرب المثل عدو شود سبب خیر اگر خدا بخواهد ⚔

ضرب المثل عدو شود سبب خیر اگر خدا بخواهد
در این پست با معانی و مفهوم اصلی این ضرب المثل ایرانی و قدیمی آشنا می شوید. با دانشچی همراه باشید.

معنی عدو شود سبب خیر اگر خدا بخواهد یعنی چه؟

1- یعنی گاهی مکر و حیله دشمنان بر ضد خودشان عمل می کند و باعث می شود سودی به دیگران برسد.

2- عدو یعنی دشمن؛ کار اصلی و همیشگی دشمن، ضرر رساندن به بقیه است. طبق این ضرب المثل قدیمی، بعضی وقت ها دشمنان کلی نقشه می کشند و برنامه ریزی می کنند اما در پایان کار نه تنها موفق نمی شوند بلکه ناخواسته منفعت می رسانند.

3- اگر خداوند اراده کند، چه بسا مکر دشمنان با شکست رو به رو میشود و سبب خیر و برکت برای دیگران خواهد شد.

4- گاهی دشمنان به عنوان ” وسیله ” ی خیر رسانی خدا به بندگانش می شوند. شیطان دشمن همه انسان هاست و در پیشگاه خدا قسم خورده است که حتما بندگانت را گمراه می کنم مگر بندگان مخلصت را.

قَالَ فَبِعِزَّتِكَ لَأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعِينَ ‏‏ إِلاَّ عِبَادَكَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصِينَ ‏» (شیطان گفت: به عزت تو سوگند، همه آنها را گمراه خواهم کرد، مگر بندگان خالص تو از میان آنها.(ص: 83 ــ 82)

با اینکه شیطان باعث گمراهی انسان ها می شود اما بندگانی که در همه حال تقوای الهی پیشه می کنند و خود را همیشه در محضر خدا می بینند و از گناه کردن در محضر او خجالت می کشند، اینها در برابر مکر شیطان تسلیم نمی شوند و همچنان پاک و بدون گناه می مانند.

پس شیطان وسیله پیشرفت و باعث بالارفتن مقامات بنده های خدا میشود.

5- ممکن است دشمن یک کشوری را تحریم اقتصادی کند اما به لطف خدا، با اختراعات و زحمات زیاد مردم آن کشور، اقتصادشان پیشرفت می کند و روی پای خود می ایستند و بجای وابسته شدن به تولیدات کشورهای دیگر، خودشان تولیدکننده می شوند.

پیشنهادی: ضرب المثل دشمن دانا به از دوست نادان

اختصاصی-دانشچی

انشا عدو شود سبب خیر اگر خدا بخواهد

چند سال پیش قرار بود در مسابقه‌ی نقاشی مدرسه شرکت کنم. یکی از همکلاسی‌هایم که همیشه با من رقابت داشت، به من گفت نقاشی‌ات اصلاً خوب نیست و بهتر است در مسابقه شرکت نکنی. حرفش مرا ناراحت کرد، اما به جای اینکه تسلیم شوم، تصمیم گرفتم بیشتر تمرین کنم. هر روز چند ساعت نقاشی کشیدم و از معلم هنر هم کمک گرفتم.

روز مسابقه با اعتمادبه‌نفس شرکت کردم. وقتی نتیجه‌ها اعلام شد، باورم نمی‌شد که رتبه‌ی اول را به دست آورده‌ام. آن روز فهمیدم اگر آن همکلاسی حرف‌های ناامیدکننده را نمی‌زد، شاید آن‌قدر تلاش نمی‌کردم و به این موفقیت نمی‌رسیدم. او قصد داشت مرا دلسرد کند، اما همان رفتار باعث شد انگیزه‌ی بیشتری پیدا کنم و پیشرفت کنم.

در زندگی افراد زیادی هستند که با حسادت یا دشمنی، مانع ما می‌شوند؛ اما اگر خدا بخواهد، همان مانع‌ها تبدیل به نردبان موفقیت می‌شوند. مهم این است که امیدمان را از دست ندهیم، تلاش کنیم و به خدا توکل داشته باشیم.

نتیجه‌گیری

این ضرب‌المثل به ما یاد می‌دهد که همیشه ظاهر اتفاق‌ها را قضاوت نکنیم. گاهی چیزی که در ابتدا بد به نظر می‌رسد، در آینده بهترین نتیجه را برای ما به همراه دارد. پس اگر با دشمنی یا مشکلی روبه‌رو شدیم، نباید ناامید شویم؛ زیرا اگر خدا بخواهد، حتی دشمن نیز می‌تواند سبب خیر و خوشبختی انسان شود.

ℹ️ اشتراک گذاری به دوستان خود:
لوازم جانبی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *