خانه » ضرب المثل ایرانی » معنی ضرب المثل ” سزای گرانفروش نخریدن است “

معنی ضرب المثل ” سزای گرانفروش نخریدن است “

همه چیز درباره معنی و مفهوم ضرب المثل سزای گرانفروش نخریدن است 🛒

سزای گرانفروش نخریدن است

در ادامه با معنی و مفهوم این ضرب المثل ایرانی آشنا می شوید. با دانشچی همراه باشید.

سزای گرانفروش نخریدنه یعنی چه؟

۱- یعنی وقتی کالایی گران شد، عدم خرید کردن مردم باعث ضرر بیشتر به فروشنده ها شده و آن ها برای جلوگیری از خسارت های بیشتر، مجبور می شوند قیمت را پایین آورده یا معتدل تر کنند.

۲- این ضرب المثل را در جایی به کار می برند که یکباره قیمت برخی کالاها به طرز عجیبی بالا می رود! برخی مردم هم به جای اینکه مدت کوتاهی از خرید آن کالا (اگر خیلی ضروری نباشد) صرف نظر کنند دقیقا برعکس عمل می کنند! یعنی همان چندساعت قبل گرانی یا بعد از اعلام آن، به فروشگاه ها رفته و بیش از مصرف خود، آن کالا را می خرند.

همین کار نه تنها نرخ آن کالا را پایین نمی آورد بلکه به بازار سیاه کمک می کند! در بیشترین کشورها واکنش مردم به گرانی ها، نخریدن کالاست. در اینصورت فروشنده ها که می بینند اگر این وضع ادامه یابد به محصولاتشان آسیب بیشتری وارد می شود، نرخ را تعدیل می کنند.

آیا همیشه سزای گرانفروش نخریدن است؟

نکته مهم !!

البته این راهکار در صورتی مفید است که آن کالا نیاز اساسی مردم نباشد و خود فروشنده کالا را گران کرده باشد و در جای دیگری هم آن کالا یافت شود. در اینصورت خریدار از او نمی خرد و جای دیگری می رود.

اما در جایی که تورم باشد و آن کالا اساسی باشد و به دلیل احتکار کم شده باشد این فرمول (نخریدن کالا) فایده ای ندارد!! بلکه باید احتکار را از بین برد؛ چرا که کالا باید در جامعه تزریق شود تا با گرانی مقابله شود!!

 

اگر میخواهید تمامی ضرب المثل های فارسی را یاد بگیرید کافیست روزانه با ۵ دقیقه مطالعه با ۱۰ ضرب المثل آشنا شوید.

معنی ۵ هزار ضرب المثل فارسی رو بدانید.

اختصاصی-دانشچی

ℹ️ اشتراک گذاری به دوستان خود:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *