خانه » دانستنی ها » عوارض زنجبیل در چای

عوارض زنجبیل در چای

زنجبیل در چای چه عوارضی دارد؟

عوارض زنجبیل در چای

زنجبیل به عنوان یک داروی گیاهی شناخته می شود که در درمان بسیاری از بیماری‌ها مؤثر است. در طب سنتی از زنجبیل برای درمان بیماری های بسیاری استفاده می شود. یکی از پرطرف‌دارترین روش‌های مصرف این گیاه استفاده به صورت دم کرده یا چای است. با وجود این که چای زنجبیل خواص بسیار زیادی برای سلامتی دارد اما مصرف بیش از اندازه آن می‌تواند با عوارض زیادی همراه باشد. زیاده‌روی در مصرف چای زنجبیل ممکن است در برخی از افراد عوارضی چون اسهال، سقط‌جنین و بیماری‌های قلبی ایجاد کند.

به صورت کلی چای را می‌توان با افزودنی‌های مختلفی ترکیب کرد و هرکدام از این ترکیبات، می‌توانند مزایا و معایب مختلفی داشته باشند. در این میان اینکه از چه نوع چایی استفاده می‌کنید، می‌تواند در طعم و کیفیت نوشیدنی شما تاثیرگذار باشد. چای انواع مختلفی دارد. هر فردی باتوجه به سلیقه خود می‌تواند چای ایرانی، خارجی، سبز، سیاه و … را خریداری کند. نکته مهمی که وجود دارد این است که خرید خود را از فروشگاه معتبری انجام دهید. برای مثال فروشگاه سحرخیز به عنوان یکی از بهترین برندها برای خرید چای شناخته می‌شود و شما می‌توانید بهترین کیفیت را از آن دریافت کنید.

در این مطلب به بررسی عوارض زنجبیل در چای خواهیم پرداخت.

مصرف زنجبیل در چای با چه مضراتی همراه است؟

از جمله عوارض احتمالی مصرف بالای چای زنجبیل می‌توان موارد زیر را نام برد:

سوزش معده

زنجبیل طبع گرم و تندی دارد و اگر بیش از اندازه آن را مصرف کنید اولین تأثیر منفی آن روی معده نمایان خواهد شد. از عوارض زنجبیل در چای می توان به احساس درد و سوزش معده و آروغ‌زدن اشاره کرد. زنجبیل دارای ترکیبی به نام جینجرول است که با تحریک معده باعث بالا آمدن سطح اسید آن می‌شود‌.

خونریزی

زنجبیل دارای خاصیت ضدپلاکت بوده و مصرف بیش از اندازه آن به هر صورتی می‌تواند باعث ایجاد خونریزی‌های شدید در نقاط زخم شود. ازاین‌رو مصرف این گیاه به خصوص در دوران قاعدگی برای خانم‌ها توصیه نمی‌شود.

اسهال

جینجرول یکی از ترکیبات فعال و اصلی زنجبیل است که باعث افزایش سرعت عبور غذا از روده شده و منجر به اسهال می‌شود؛ بنابراین اگر بیش از حد مجاز چای زنجبیل مصرف کنید به احتمال زیاد دچار اسهال خواهید شد.

سقط جنین

تحقیقات پزشکی نشان داده است که مصرف چای زنجبیل در دوران بارداری باعث کاهش تهوع می‌شود. بااین‌حال اگر در دوران بارداری بیش از ۲-۳ فنجان چای زنجبیل را در روز مصرف کنید احتمال سقط‌جنین بسیار بالا می‌رود. همچنین زنجبیل با کاهش تراکم پلاکت‌های خون احتمالاً خونریزی در دوران بارداری را نیز افزایش می‌دهد. اگر در دوره بارداری بیش از حد مجاز چای زنجبیل مصرف کنید علاوه بر عوارض احتمالی گفته شده سوزش و رفلاکس معده را نیز تجربه خواهید کرد.

نفخ دستگاه گوارش

یکی دیگر از عوارض زنجبیل در چای ایجاد نفخ در دستگاه گوارش است. ترکیبات موجود در زنجبیل بخش فوقانی دستگاه گوارش را تحت‌تأثیر قرار داده و باعث ایجاد گاز و نفخ در آن می‌شوند.

افت قند خون

تحقیقات پزشکی نشان داده که مصرف زنجبیل منجر به کاهش قند خون می‌شود و ازاین‌رو برای افراد دیابتی بسیار مناسب است. بااین‌حال زیاده‌روی در مصرف آن می‌تواند منجر به افت قند خون شود. همچنین مصرف چای زنجبیل همراه با داروهای دیابتی می‌تواند اثر آن را چند برابر کند و منجر به افت شدید سطح قند خون یا هیپوگلیسمی شود.

تحریک چشم و پوست

طبق یک مطالعه علمی مشخص شد که ترکیبات موجود در گیاه زنجبیل می‌تواند باعث ایجاد واکنش‌های آلرژیک مانند خارش و قرمزی چشم‌ها، التهاب و قرمزی پوست شود.

سندروم آلرژی دهانی

برخی از افراد با مصرف زنجبیل دچار سندروم آلرژی دهانی می‌شوند. در این نوع آلرژی دهان شروع به خارش کرده و کم‌کم ملتهب می‌شود. مصرف این گیاه در افرادی که حساسیت دارند سوزن‌سوزن‌شدن دهان و زبان را نیز ایجاد می‌کند. توصیه می‌شود افرادی که به زنجبیل حساسیت دارند حتی مقادیر کم آن را نیز مصرف نکنند.

مشکلات قلبی

با وجود این که مصرف چای زنجبیل برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی مناسب است؛ اما در صورتی که بیش از حد مصرف مجاز از آن استفاده کنید می‌تواند اوضاع را بدتر کند. ازاین‌رو توصیه می‌شود افرادی که به بیماری‌های قلبی مبتلا هستند به‌هیچ‌عنوان چای زنجبیل را بیشتر از ۲ لیوان در روز مصرف نکنند.

لاغری

از دیگر عوارض زنجبیل در چای لاغری زیاد است.این گیاه می تواند طی چند ماه وزن شما را کاهش می‌دهد.

میزان مصرف مجاز زنجبیل

مصرف چای زنجبیل در حد اعتدال بی‌خطر است و هیچ یک از مشکلات ذکر شده را ایجاد نخواهد کرد. فقط باید مراقب باشید که مصرف آن را از حد مجاز آن بیشتر نکنید. مصرف متعادل و مجاز زنجبیل ۳ گرم در روز و چای زنجبیل دو فنجان در روز است. اگر مشکل بیماری خاصی دارید یا دارویی مصرف می‌کنید پیش از مصرف چای زنجبیل حتماً با پزشک مشورت کنید. همچنین بهتر است که چای زنجبیل را در طول روز مصرف کنید؛ چرا که مصرف این گیاه در طول شب می‌تواند باعث بی‌خوابی شود.

سخن پایانی

زنجبیل یکی از انواع گیاهان دارویی پرطرف‌دار با خواص درمانی زیاد است. چای زنجبیل می‌تواند در درمان بسیاری از بیماری‌ها مؤثر باشد و درعین‌حال مصرف بیش از حد آن می‌تواند خطرات زیادی برای سلامتی داشته باشد. از جمله عوارض زنجبیل در چای می‌توان به مشکلات قلبی، تحریک چشم و پوست، مشکلات گوارشی، اختلالات معده، کاهش قند خون، اسهال، سقط‌جنین و خونریزی اشاره کرد. میزان مجاز مصرف زنجبیل ۳ گرم یا معادل ۲ فنجان چای زنجبیل در طول روز است. لازم به ذکر است که مصرف چای زنجبیل در دوران شیردهی نیز بی‌خطر است؛ اما اگر به یکی از مشکلاتی که در این مطلب گفته شد مبتلا هستید در این دوره نیز این دمنوش را مصرف نکنید.

ℹ️ اشتراک گذاری به دوستان خود:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *