خانه » دانستنی ها » انواع مکانیزم و قطعات صندلی اداری

انواع مکانیزم و قطعات صندلی اداری

درباه انواع مکانیزم و قطعات صندلی اداری بیشتر بدانیم!

انواع مکانیزم و قطعات صندلی اداری

مکانیزم صندلی یکی از مهم ترین و اثرگذارترین قطعات صندلی اداری به شمار می آید. دلیل انتخاب واژه های مهم ترین و اثرگذارترین برای این بخش از صندلی اداری به کارایی فوق العاده حساس آن ارتباط پیدا می کند. ناگفته مشخص است که به هیچ وجه نمی توان اهمیت سایر لوازم جانبی صندلی اداری را نادیده گرفت. مثلاً هر کدام از این قطعات مثل پایه صندلی و یا چرخ های آن بسیار مهم هستند. با این وجود، مکانیزم صندلی اداری به دلیل عملکرد خاصی که دارد از اهمیت بیش تری برخوردار است. به صورتی که به هر اندازه این بخش از صندلی به روزتر و پیشرفته تر باشد، صندلی شما نیز جدیدتر و پیشرفته تر خواهد بود. اما دقیقاً مکانیزم صندلی چه نوع قطعه ای از صندلی اداری است و چه کاربردی دارد؟

مکانیزم صندلی چه نوع قطعه ای است؟

هر فردی که روی صندلی اداری می نشیند تمایل دارد بتواند صندلی را در راحت ترین حالت ممکن تنظیم کند. زیرا در این حالت علاوه بر حفظ سلامت بدن، با تمرکز بالاتری از عهده انجام کارهای خود بر می آید. به همین دلیل است که بسیاری از مدیران برای کارمندان مجموعه خود به منظور بالا بردن بهره وری از صندلی اداری ارگونومیک استفاده می کنند. مکانیزم صندلی یکی از قطعات صندلی اداری است که دقیقاً همین نیاز فوق العاده مهم کاربران را برطرف می کند.

قطعاتی از یک تعداد قطعه های کوچک سر هم شده مکانیزم صندلی را تشکیل می دهند تا کاربران یک صندلی راحت در اختیار داشته باشند. می توانید صندلی خود را با وجود این قطعه در جهت های مختلف تنظیم کنید و به ایده آل ترین حالت ممکن برسید. در واقع اصلی ترین کاربرد این قطعه در انواع صندلی اداری همین مورد است. اما به طور دقیق تر کاربرد مکانیزم صندلی چه مواردی را شامل می شود؟

کاربرد مکانیزم صندلی کدام است؟

از مهم ترین کاربردهایی که برای انواع مکانیزم صندلی وجود دارند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • متصل کردن نشیمن صندلی به جک صندلی
  • تغییر دادن زاویه پشتی و نشیمن صندلی: در برخی از صندلی ها این تغییرات به صورت هم زمان با هم و در بعضی نیز به شکل غیر هم زمان انجام می شود.
  • بالا و پایین شدن جک به منظور بالا و پایین بردن نشیمن صندلی
  • قفل شدن پشتی صندلی در زاویه های گوناگون
  • تنظیم کردن مقدار فشار پشتی صندلی بر کمر فرد
  • امکان برقراری حرکت خطی و دورانی برای صندلی

انواع مکانیزم و قطعات صندلی اداری

انواع مکانیزم صندلی کدام است؟

در یک تولیدی صندلی اداری هماهنگی همه بخش های صندلی با یکدیگر در نظر گرفته می شوند. در غیر این صورت به هیچ وجه خروجی کار یک صندلی اداری راحت نخواهد بود. مثلاً پایه صندلی چرخ دار که از کیفیت مناسبی برخوردار نباشد را نمی توان با یک مکانیزم پیشرفته در کنار هم مورد استفاده قرار داد. بنابراین مجموعه ای با کیفیت و استاندارد از لوازم جانبی صندلی اداری همراه با هم یک صندلی با کیفیت را می سازند.

مکانیزم صندلی مثل دیگر قطعات صندلی از جمله پایه صندلی در انواع مختلف تولید می شود. هر کدام از آن ها با ویژگی های خاصی که دارا هستند خصوصیت هایی منحصر به فرد را به صندلی می دهند. همین تفاوت ها باعث می شود تا برخی از انواع صندلی اداری از بعضی دیگر راحت تر باشند. تعدادی از مدل های مختلف مکانیزم صندلی اداری شامل موارد زیر می شوند:

مکانیزم صندلی L

مکانیزم صندلی L را به عنوان ساده ترین نوع در بین انواع مکانیزم صندلی در نظر می گیرند. این نوع مکانیزم برای صندلی های معمولی که در مصارف خانگی و یا کارمندی مورد استفاده قرار می گیرند، به کار می رود. ویژگی های این مکانیزم عبارت هستند از:

  • از ۲ قسمت اصلی کفی و ستون L تشکیل شده است.
  • فقط پشتی صندلی در این مکانیزم امکان حرکت کردن دارد و تا یک اندازه خاص تغییر زاویه می دهد.
  • نشیمن در جای خود ثابت باقی می ماند.
  • بازگشت پشتی صندلی به موقعیت ابتدایی خود به کمک یک فنر انجام می شود.

مکانیزم تیلت

مکانیزم تیلت (Tilt) در بین انواع مکانیزم صندلی اداری جزء پرکاربردترین ها به شمار می آید. نشیمن و پشتی صندلی در این نوع مکانیزم هم زمان با یکدیگر حرکت می کنند. به این صورت که به هر اندازه پشتی صندلی را به عقب فشار دهید، نشیمن صندلی نیز به همان جهت حرکت می کند. به عبارت ساده تر، در این نوع مکانیزم همواره زاویه پشتی و نشیمن صندلی در اندازه ای ثابت قرار دارد. عنوان های دیگری که این نوع مکانیزم صندلی را با آن ها می شناسند، موارد زیر تشکیل می دهند:

  • مکانیزم بدون براکت
  • مکانیزم تیله ای
  • مکانیزم بدون تسمه

انواع مکانیزم و قطعات صندلی اداری

مکانیزم سینکرون

مکانیزم سینکرون (Synchronise) مکانیزمی است که با به کار بردن آن در صندلی های اداری، راحتی آن ها را به مراتب بیش تر می کند. این مکانیزم نیز یک مکانیزم صندلی پرکاربرد نظیر مکانیزم تیلت است، با این تفاوت که یک مکانیزم پیشرفته تر محسوب می شود. از خصوصیت هایی که برای این نوع مکانیزم وجود دارند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مکانیزم براکت دار، مکانیزم تسمه دار و مکانیزم سینکرو نام های دیگر این مکانیزم هستند.
  • پشتی و نشیمن صندلی به صورت غیر هم زمان حرکت می کنند.
  • پشتی و نشیمن صندلی دارای حرکتی مستقل از هم و البته هماهنگ با یکدیگر هستند.
  • این مکانیزم می تواند در ۲ حالت مختلف قرار بگیرد؛ نسبت ۱ به ۵/۲ یا نسبت ۱ به ۳. به این معنی که با عقب رفتن ۲۱ درجه ای پشتی صندلی، نشیمن صندلی به اندازه ۷ درجه به همان جهت حرکت می کند.

مکانیزم صندلی زانویی

مکانیزم زانویی (Knee) به دلیل محل قرار گرفتن مکانیزم صندلی به این نام شناخته می شود. این قطعه را در زیر زانو و یا در وسط نشیمن صندلی نصب می کنند. کاربرد این نوع مکانیزم که به آن مکانیزم اتوبوسی نیز گفته می شود در صندلی های مدیریتی و سنگین است. با وجود این نوع مکانیزم در صندلی های اداری نشستن راحت تر را می توان تجربه کرد. چرا که فاصله محل نصب جک که بار را تحمل می کند با محور دوران به صورتی است که دوران را راحت تر می کند.

انواع مکانیزم و قطعات صندلی اداری

مکانیزم اسلایدی

مکانیزم اسلایدی یکی دیگر از انواع مختلف مکانیزم صندلی است که با توجه به تفاوت های کاربران طراحی شده است. وقتی یک صندلی اداری توسط چند کاربر متفاوت به کار می رود، این مکانیزم استفاده از صندلی را برای همه آن ها راحت می کند. عملکرد آن به این صورت است که نشیمن صندلی را با توجه به قد کاربر می توان به صورت افقی حرکت داد.

مکانیزم کلاچی

مکانیزم کلاچی دارای عملکردی شبیه به کلاچ ماشین است. این نوع مکانیزم صندلی را برای صندلی های اداری کم تر مورد استفاده قرار می دهند. چرا که زمان استفاده از آن احتمال ضربه به کاربر وجود دارد. نحوه تنظیم صندلی با این نوع مکانیزم به صورت زیر است:

  • کاربر با استفاده از اهرم صندلی (کلاچ صندلی) به پشتی صندلی فشار وارد می کند.
  • پشتی صندلی در هر زاویه مناسبی که بر اثر فشار قرار گرفت، باید اهرم را رها کرد.
  • با رها کردن کلاچ یا اهرم صندلی، پشتی صندلی در همان زاویه قفل می شود و بدون تغییر و ثابت باقی می ماند.

مکانیزم صندلی خودتنظیمی

از جدیدترین انواع طراحی هایی که برای مکانیزم صندلی انجام داده اند، مکانیزم صندلی خودتنظیمی است. در مقایسه با سایرین دارای ظاهری شکیل تر است چون فنر تنظیم دستی را در این مکانیزم حذف کرده اند. در واقع مجموعه ای از فنر در این نوع مکانیزم صندلی مورد استفاده قرار گرفته است. این نوع مکانیزم عملکردی به صورت زیر دارد:

  • مجموعه فنرها وزن کاربر و مقدار فشاری را که روی پشتی صندلی وارد می شود، تشخیص می دهند.
  • با توجه به تشخیص مجموعه فنرهای موجود و کمک گرفتن از نیروی وزن کاربر، در پشتی صندلی زاویه مناسب ایجاد می شود.

انواع مکانیزم و قطعات صندلی اداری

کلام آخر درباره مکانیزم صندلی

آخرین نکته ای که در رابطه با مکانیزم صندلی توجه به آن فوق العاده ضرورت دارد، خرید مکانیزم صندلی است. مراکز متعددی در کشور وجود دارند که در زمینه فروش مکانیزم صندلی فعالیت می کنند اما تنها یک گزینه به عنوان بهترین گزینه وجود دارد. فقط مراکزی می توانند مکانیزم هایی با بهترین کیفیت را با مناسب ترین قیمت در اختیار مصرف کنندگان قرار دهند که خود تولید کننده باشند.

تولید کننده های انواع قطعات صندلی اداری و مکانیزم صندلی مانند گروه صنعتی وینهل می توانند بهترین خدمات را به مشتریان خود ارائه دهند. چرا که این شرکت سیاست کاری خود را بر اصولی هم راستا با تأمین توقعات مصرف کننده قرار داده است. برخی از این اصول عبارت هستند از:

  • کیفیت برتر محصولات: برای رسیدن به این هدف در چرخه تولید از بهترین ماشین آلات و مواد اولیه استفاده می شود.
  • خدمات پس از فروش: همگی قطعات صندلی اداری در این مجموعه دارای گارانتی هستند و به مدت ۱۰ سال خدمات پس از فروش دارند.
  • محصولات به روز: همه محصولات از جمله مکانیزم صندلی مطابق با آخرین فناوری ها و استانداردهای دنیا طراحی و ساخته می شوند.
  • تولید محصولات متنوع: محصولات گروه صنعتی وینهل از تنوع بسیار بالایی برخوردار هستند. به این ترتیب، همه مصرف کنندگان با هر نوع سلیقه ای می توانند محصول مورد نظر خود را، بدون محدودیت در انتخاب، تهیه کنند.
ℹ️ اشتراک گذاری به دوستان خود:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *