راهنمای خشک کردن میوه با سرخ کن بدون روغن
بهترین روش خشک کردن میوه در سرخ کن رژیمی برای تهیه میان وعده هایی سالم و خوش طعم
خشک کردن میوه با هواپز یکی از آن مواردیست که حدس و گمان ها درباره شرایط پخت آن، متفاوت است. ابتدا بیایید این سوال را مطرح کنیم که آیا با هر سرخ کنی میتوان میوه و سبزیجات را خشک کرد یا خیر؟
برخلاف تبلیغات گسترده برخی برندها که برنامه تخصصی میوه خشک در سرخ کن را قرار داده اند، باید گفت که با همه دستگاه های هواپز میتوان میوه خشک کرد. در واقع کافیست دمای دستگاه را تا حد امکان پایین آورده و تا جایی که ممکن است زمان پخت را افزایش دهید. در این شرایط، هواپز به جای آنکه با گرمای زیاد به کار پخت بپردازد، با یک سطح گرمایش نرم، در مدت طولانی تر به آبگیری و خشک کردن مواد غذایی میپردازد.
شرایط ایده آل برای خشکاندن میوه با سرخ کن به این گونه است که باید دما را روی ۷۵ الی ۸۵ درجه قرار دهید و از آن طرف زمان را در حالت حداکثری یعنی ۵۵-۶۰ دقیقه قرار دهید.
میوه خشک در سرخ کن بدون روغن ممکن است؟
بله بصورت کلی در هواپزهای بدون روغن که به Air Fryer نیز شناخته میشوند، امکان خشک کردن میوه وجود دارد. البته که نباید از این دسته محصولات در حد و اندازه دستگاه های خشک کردن میوه صنعتی و کارگاهی انتظار داشته باشید. اما میتوان برای آماده سازی میان وعده ها و یا چاشنی های مختلف، میوه ها را به حالت خشک اما خوشزه تبدیل کرد.
برنامه خشک کردن میوه با هواپز
در بسیاری از هواپزهای رژیمی برنامه بخصوصی برای خشکاندن میوه و سبزیجات وجود دارد. برنامه Dehydrate مختص این کار طراحی شده. اما همانطور که گفتیم، با تنظیم دستی شرایط دما و زمان نیز میتوان به همان کیفیت برنامه تخصصی، فرایند آماده سازی را انجام داد.
در نتیجه اگر از هر سرخ کنی استفاده میکنید، میتوانید با تنظیم شرایط یا انتخاب برنامه، خشک کردن میوه با هواپز را تجربه کنید. اگر هم هنوز دستگاهی را تهیه نکرده اید، میتوانید با بررسی قیمت انواع سرخ کن دستگاه ایده آل خود را انتخاب کنید و آشپزی را به سمت رژیمی و سلامت بیشتر، هدایت کنید.
چه میوه هایی بهتر خشک میشوند؟
بطورکلی هر میوه ای با بافت آبدار یا نیمه آبدار را درون هواپز بگذارید، آب گیری میشوند و به سمت خشکی پیش میرود. اکثریت افرادی که از هواپز استفاده میکنند، میوه هایی همچون آلبالو، سیب، کیوی، هلو و از این دست را در سرخ کن بدون روغن خشک میکنند. برای میوه های ترش مانند آلبالو، میتوان با اضافه کردن مقداری نمک، به طعم و بافتی ملس و بینظیر رسید.
حالت قرارگیری برای خشک کردن میوه با سرخ کن
توجه داشته باشید که برای آنکه میوه ها به خوبی و یکدست خشک شوند، باید تنها یک لایه میوه در مخزن سرخ کن قرار دهید. به هیچ عنوان از کاغذ روغنی استفاده نکنید زیرا باعث میشوند گرمادهی و فرایند خشک شدن بصورت یکنواخت صورت نگیرد. توصیه میشود در میانه پخت با خارج کردن مخزن هواپز، میوه ها را زیر و رو کنید تا بصورت یکنواخت تری بپزد. البته زیر و رو کردن غذا در هواپز برای انواع مواد غذایی باید صورت گیرد تا باعث بی نیازی به روغن و در نتیجه کاهش کلسترول و چربی شود.
همچنین توجه داشته باشید که ضخامت برش های میوه، ارتباط مستقیمی با زمان و درجه سرخ کن برای میوه خشک دارد. هرچه ضخمت لایه ها بیشتر باشد، مسملما به زمان و دمای بیشتری برای خشک شدن نیاز دارد.
چه مارک هایی برنامه اختصاصی dehydrate را دارند؟
اولین برندی که در برنامه های پخت خود قابلیت تخصصی میوه خشک کردن را قرار داد، نینجا ninja امریکا بود. بعد از آن کمپانی هایی همچون نوتریکوک نیز از این ویژگی استفاده کردند تا تنوع بالاتری را به برنامه های خودکار هواپز بدهند. پیدا کردن هواپز باکیفیت اما ارتباطی با تنوع برنامه های پخت ندارند و همانطور که گفتیم، با استفاده از هواپز میتوان هر برنامه ای را با تنظیم دستی شرایط دما و زمان اجرا کرد.
البته که برندهای باکیفیت بازار همچون نینجا، فیلیپس، نوتریکوک و یا تفال این فرایند را به خوبی و با بافت مناسب تری انجام میدهند. از این رو بهتر است برای اجرایی کردن خشک کردن میوه با سرخ کن، دستگاه تان از برند معتبری باشد.
نتیجه گیری و جمع بندی
گفتیم که خشک کردن میوه با هواپز امکان پذیر است و تنها با رعایت کردن نکات قرارگیری مواد غذایی و همچنین شرایط پخت، میتوان کیفیت و طعم خوبی و میوه خشک را تجربه کرد. البته که نباید انتظار بی جا از دستگاه هواپز داشت و به قولی انتظار داشت مانند میوه خشک های شرکتی دربیاورد اما بصورت کلی رضایت بخش است.
خرید دستگاه های سرخ کنی که برنامه اختصاصی میوه خشک کن با سرخ کن را دارند، میتواند کار شمارا بسیار آسان کند. اما نگران نباشید چون با تهیه هر دستگاه هواپز از برندهای معتبری که در فروشگاه kalakadehhendijan.com میتوانید پیدا کنید، بصورت دستی هم میتوان همان حالت و کیفیت را تجربه کرد.