خانه » ضرب المثل ایرانی » گسترش ضرب المثل ” شاهنامه، آخرش خوشه “

گسترش ضرب المثل ” شاهنامه، آخرش خوشه “

همه چیزدرباره مفهوم ضرب المثل شاهنامه آخرش خوشه

شاهنامه آخرش خوشه

در این پست با معانی و مفهوم ضرب المثل ایرانیشاهنامه آخرش خوشه ” – از کتاب نگارش دهم آشنا می شوید. با دانشچی همراه باشید.

با توجه به نبودن منابع معتبر از ضرب المثل معروف “شاهنامه، آخرش خوشه” معانی مختلفی در سراسر وب برای این ضرب المثل نوشته شده که به صورت مختصر و مفید برای کاربران جمع بندی کرده ایم.

معانی، مفهوم و گسترش مثل شاهنامه، آخرش خوشه

۱- باید منتظر نتیجه شد و آخر کار را دید و به پیروزی های موقتی امیدوار نبود.

۲- افراد عاقل به کسانی که دست به کار نابخردانه ای بزنند و اصرار بر ادامه آن داشته باشد می گویند: «شاهنامه آخرش خوش است.»

۳- «این گفته ی دشمنان ایران است . چه گونه می شود که آخر شاهنامه که ما همه ی هستی و دار و ندارمان را از دست می دهیم ، خوش باشد ؟ نه ! این گفته ی دشمنان ایران است. و حتّی یکی از این دشمنان کتابی به همین نام چاپ کرده است : آخر شاهنامه ، که می گوید هر که درباره ی شاهنامه کار کرده ، در آخر بدبخت شده. من ، خود ، عمر خرّم خود را در راه شاهنامه نهادم و اکنون خوشبخت ترین مرد جهانم. » [۱]

۴- در گذشته هر کسی که شاهنامه می خواند، وقتی به ستایش محمود غزنوی می رسید به گمان خود همت سلطان را در تنظیم شاهنامه تحسین می کرد اما افراد آگاه به او می گفتند: تا وقتی که به پایان شاهنامه نرسیدی، نسبت به رفتار محمود غزنوی قضاوت نکن زیرا که «شاهنامه آخرش خوش است.» یعنی در آخر شاهنامه است که حق ناشناسی محمود به خواننده تفهیم می شود. این جمله بعد ها به ضرب المثل تبدیل شد و عاقلان به هر کس که دست به کار نابخردانه ای بزند و اصرار بر ادامه آن داشته باشد می گویند: «شاهنامه آخرش خوش است.»

۵- اتفاقی که پایان خوبی داشته باشد، خوشایند است حتی اگر در مسیر آن برخی اشتباهات انجام شود.

ضرب المثل شاهنامه آخرش خوش است چه موقع به کار میرود؟ برای گفتن این واقعیت استفاده می شود که یک وضعیت و یا موقعیتی که به صورت خوب و مناسبی شروع نشده، دارای نتیجه مناسب و خوشایندی باشد و یا به صورت رضایت بخش و با خشنود کننده ای به پایان برسد.

ایموجی این ضرب المثل 📜🔚🥳

شاهنامه، آخرش خوشه به انگلیسی

All’s Well That Ends Well

پیشنهادی: ضرب المثل‌های ایرانی

۱_ دکتر فریدون جنیدی در یک برنامه رادیویی زنده _ وبسایت تمدن ما

ℹ️ اشتراک گذاری به دوستان خود:

یک دیدگاه

  1. حمیدرضا حبیبی

    لطفا سعی کنید انشاهایتان در همین سبک یعنی سبک گسترش باشد نه داستان های که بسیاری از آن ها نه توجه مخاطب را به خود جلب کرده و نه زیبا هستند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *