درباره خواص ، مضرات و طبع میوه پرتقال

خواص ، مضرات و طبع میوه پرتقال |Orange fruit properties

پرتقال

یکی از میوه هایی که در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد ، پرتقال می باشد. خوردن این میوه فواید بسیاری برای شما دارد که از معروف ترین این فواید ، ضد سرما خوردگی بودن آن است. در ادامه در مورد دیگر خواص این میوه صحبت خواهیم کرد.
پرتقال یکی از محبوب ترین میوه هاست. این میوه در تمام طول سال در دسترس بوده و علاوه بر خوشمزه بودن، حاوی مواد مغذی زیادی است.
معمولاً عطر پرتقال های شیرین بیشتر از سایر پرتقال هاست. آیا می دانستید پرتقال در زبان چینی به معنای «طلا» یا «خوش شانسی» می باشد؟!

ارزش غذایی میوه پرتقال

پرتقال منبعی غنی از ویتامین C و فلاونوئید است. در واقع یک پرتقال تقریباً صددرصد نیاز روزانه ما را به ویتامینC تأمین می کند. در ضمن ماده سفیدی که در بخش زیرین پوست پرتقال وجود دارد ضدسرطان می باشد.
از سوی دیگر پرتقال سرشار از ویتامین هایA و B، اسید آمینه، بتاکاروتن، پکتین، پتاسیم، اسیدفولیک، کلسیم، ید، فسفر، سدیم، روی، منگنز، کلر و آهن است.

طبع میوه پرتقال : طبع پرتقال سرد و خشك است.

خواص میوه پرتقال

۱) تخریب كلسترول: مطالعه بر روی جوامع سراسر دنیا نشان داده است كه رژیم های غذایی سرشار از ویتامین C، به حفاظت در برابر بیماری های قلبی كمك می كند. این ویتامین از LDL در برابر تخریب اكسیداتیو توسط رادیكال های آزاد حفاظت می كند. LDL تخریب شده سبب انسداد شریان ها و ابتلا به بیماری های قلبی می گردد.
۲) كمبود ویتامین C: مقدار توصیه شده دریافت روزانه «ویتامین C»، برای خانم ها ۷۵ میلی گرم و برای آقایان ۹۰ میلی گرم است پس استفاده از این میوه محبوب به شدت پیشنهاد میشود.متخصصان تغذیه كه توصیه به دریافت «مطلوب تغذیه ای»‌ دارند، دریافت ۴۰۰ میلی گرم برای افراد بین ۲۵ تا ۵۰ سال و ۸۰۰ میلی گرم برای افراد بالای ۵۰ سال را دارند. پرتقال و آب پرتقال نقش مفیدی در تأمین این نیازمندی های روزانه «ویتامین C» ایفا می كنند.
۳) سرماخوردگی: دریافت كافی «ویتامین C» به كاهش شدت علایم سرماخوردگی و طول مدت آن كمك می كند و استفاده از این میوه در طی دوره نقاهت باعث آرامش بیمار خواهد شد.
۴) سرطان: پرتقال و‌ آب آن سرشار از ماده مغذی گیاهی هسپریتین (hesperitin) هستند. در تحقیقات آزمایشگاهی، عصاره هیسپریتین سبب مهار رشد سلول های سرطانی سینه و تشكیل تومور شده است. هسپریدین (یكی از انواع هسپریتین) به پیشگیری از بروز سرطان حفره دهانی كمك می كند. پوست پرتقال دارای مواد مغذی گیاهی به نام نوبیلتین و تنجرتین است كه سبب متوقف كردن حملات سلول های سرطانی می شود. آب پرتقال سرشار از ماده مغذی گیاهی لیمونوئید است كه آن هم دارای خواص ضد سرطانی می باشد.
۵) آب مروارید: عدسی های چشم انسان به طور طبیعی حاوی مقادیر بالایی از «ویتامین C» می باشد. افرادی كه كمتر از ۱۲۵ میلی گرم «ویتامین C» در روز مصرف می كنند، ۴ برابر بیشتر با خطر ابتلا به آب مروارید، در مقایسه با افرادی كه بیش از ۵۰۰ میلی گرم در روز مصرف دارند، مواجه می باشند. بنابراین مصرف مركبات به حفاظت از عدسی ها در برابر آب مروارید كمك می كند.
۶) كم خونی: «ویتامین C» به افزایش جذب آهن در رژیم غذایی كمك می كند. خصوصاً در افراد گیاهخوار افزایش مصرف غذاهای غنی از «ویتامین C» از قبیل مركبات، برای كاهش خطر ابتلا به كمبود آهن كه سبب كم خونی می شود، ضروری است.
۷) بسته نشدن لوله عصبی در جنین: پرتقال دارای فولات است كه به همراه قرص های اسید فولیك به پیشگیری از بروز اسپینا بیفیدا (بسته نشدن لوله عصبی) در جنین كمك می كند. لذا به مادران باردار مصرف منابع اسیدفولیك از جمله پرتقال توصیه می شود.

مضرات میوه پرتقال

مضرات در پرتقال موادی از نوع آلکالوئید ها وجود دارد که در مبتلایان به نارسانی کبد ایجاد حساسیت و ناراحتی می نماید ، بنابراین اینگونه اشخاص باید در مصرف پرتقال احتیاط کنند.
پرتقال با گوشت و ماهی سازگار نیست ، ۴ ساعت بعد از خوردن ماهی خورده شود.

پرتقال برای کسانی که التهاب معده دارند با احتیاط مصرف شود. (مصرف کم و پرتقال شیرین توصیه می شود)

اشتراک گذاری

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*