درباره خواص، مضرات و طبع میوه طالبی

خواص، مضرات و طبع میوه طالبی | Honeydew fruit properties

میوه طالبی (Honeydew )طالبی نام یکی از صیفی‌جات است. میوه طالبی شیرین و آبدار بوده، ریشه آن در کشور فرانسه و الجزایر است. طالبي گياهي يک ساله از تيره کدوئيان Cucurbitaceous نام انگلیسی Cantaloupe است که از نام یک دهکده در ایتالیا به نام Cantaloupe گرفته شده که در این محل طالبی برای اول بار در سال ۱۷۰۰ میلادی کاشت شده است. طالبی یکی از محصولات با ارزش در اکثر کشورهای جهان می باشد. تا به حال گونه وحشی خربزه و طالبی را پیدا نکرده اند و عقیده کلی بر این است که منبع اولیه خربزه و طالبی آسیا است و چون شاهدی دال بر کاشت آن در زمان های قدیم موجود نیست، احتمالاً در زمان های قدیم کاشت نمی شده است. نظریه دانشمندان طبقه بندی گیاهی بر این است که گونه های مختلف در آسیا و آفریقا به طور مجزا پدیدار گشتند.

طبع طالبی

طبع میوه طالبی گرم و تر است.

خواص طالبی

لاغری و کاهش وزن: طالبی میوه ای است که کالری کمی در آن وجود دارد و می تواند در برنامه های کاهش وزن مورد استفاده قرار گیرد. البته مقدار زیاد طالبی همچنین می تواند باعث کاهش انرژی بدن شما گردد و مشکلاتی را برای شما ایجاد کند. اضافه کردن غذاهای غنی از پروتئین به طالبی به کنترل کلی کالری های بدن کمک خواهد کرد.

سلامت چشم: اگر به دنبال یک منبع خوب ویتامین A می گردید می توانید روی طالبی حساب ویژه ای باز کنید. در حقیقت طالبی حاوی مقدار زیادی بتاکاروتن است و بدن می تواند بتاکاروتن را به ویتامین A تبدیل کند. هر دوی این مواد مغذی برای حفظ سلامت چشم ها و بینایی ضروری هستند.

  • یک لیوان طالبی ۵۶ کالری دارد ولی ۱۰۳.۲ درصد از نیاز روزانه ویتامین A ما را تأمین می‌کند، بله تمام نیاز روزانه ویتامین A را! و همه می‌دانیم مهم‌ترین ویتامین موثر در بینایی ویتامین است.

در یک مطالعه که شامل بیش از ۵۰۰۰۰ نفر از زنانی بود که دامنه سنی آن ها بین ۴۵ تا ۶۷ سال بود، مشخص شد کسانی که مقادیر بالایی از ویتامین A را به صورت روزانه دریافت می کردند، خطر آب مروارید به میزان ۴۰ درصد در آن ها کاهش یافت.

کاهش سطح فشار خون: میوه طالبی برای افرادی که از فشار خون بالا رنج می‌برند مفید است. متأسفانه تغذیه‌ی ما سرشار از سدیم (نمک) بوده و میزان کمی پتاسیم دریافت می‌کنیم. همه‌ی ما باید تلاش کنیم تعادلی بین میزان سدیم و پتاسیم برقرار کنیم. از آنجایی که طالبی حاوی پتاسیم است می‌تواند در جهت ایجاد تعادل بین این دو ماده به ما کمک کند. به همین دلیل طالبی با فشار خون بالایی که نتیجه‌ی مصرف زیاد نمک است مقابله می‌کند.

نتایج پژوهش‌های متعدد نشان داده است بین مصرف مواد غذایی سرشار از پتاسیم و کاهش فشار خون بالا ارتباطی وجود دارد. به عقیده‌ی محققان مصرف میوه و سبزیجات فصلی سرشار از پتاسیم مثل طالبی باعث کاهش فشار خون بالا می‌شود.

سلامت قلب: طالبی یکی از بهترین میوه‌ها برای حفظ سلامت قلب است. از آنجا که کمبود پتاسیم در بدن می‏تواند با حملات قلبی همراه باشد، خوردن مواد غذایی غنی از پتاسیم مثل طالبی ، پرتقال و موز، بسیار ضروری است. کلسترول، فشار خون و هموسیستین بالا، زمینه‌ساز بروز بیماری‌های قلبی هستند و مصرف طالبی با کاهش این سه عامل، در حفظ سلامت قلب موثر شناخته شده است.

طالبی همچنین غنی از ترکیبی به نام آدنوزین است. آدنوزین به طور معمول به بیماران قلبی به عنوان ماده ی رقیق کننده خون تجویز می شود. هنگامی که خون شما رقیق باشد، می توانید از لخته شدن خون در دستگاه قلبی عروقی پیشگیری کنید. از طرفی فولات موجود در طالبی و دیگر ملون ها نیز به پیشگیری از حملات قلبی کمک می کند.

تقویت سیستم ایمنی بدن: طالبی منبع بسیار خوبی از ویتامین C نیز می‌باشد. ویتامین A و بتا کاروتن از ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان های محلول در چربی بودند و ویتامین C از آنتی اکسیدان ها و ویتامین‌های محلول در آب است. پس با حضور این آنتی اکسیدان ها، طالبی ما را در مقابل خطر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. از طرفی دیگر ویتامین C یک ماده حیاتی برای عملکرد سیستم ایمنی است.

کاهش احساس افسردگی و استرس: طالبی یک میوه ایده آل برای زمان هایی است که شما احساس افسردگی و استرس می کنید. طالبی منبع غنی پتاسیم است که به نرمال شدن تپش قلب و همچنین به فراهم کردن اکسیژن برای مغز کمک می کند؛ در نتیجه شما با خوردن طالبی احساس آرامش و تمرکز بیشتری خواهید کرد.

درمان یبوست: یکی از خواص میوه طالبی درمان یبوست است. طالبی حاوی فیبرهای حلّالی مثل پکتین است که نقش مهمی در هضم غذا دارند. این فیبرها آب را جذب کرده، حجم مدفوع را افزایش می‌دهد و به این ترتیب عبور آن‌را از روده‌ها آسان می‌کند. اگر دچار یبوست موقت شده‌اید به طالبی اعتماد کنید.

البته توجه داشته باشید که در مصرف این میوه زیاده‌روی نکنید. تحمل فیبرهای موجود در طالبی در افراد مختلف متفاوت است.

در برخی افراد مصرف زیاد طالبی باعث اسهال یا نفخ می‌شود. برای پیشگیری از هر مشکل احتمالی بهتر است زیاده‌روی نکرده و به همان یک قاچ بسنده کنید.بهتر است بدانید همین خاصیت طالبی برای روده‌ها خوب است و می‌تواند یک نقش حفاظتی در برابر ابتلا به سرطان کولورکتال داشته باشد.

خواص طالبی در دوران بارداری: طالبی ها عاری از چربی و کلسترول می باشند. بنابراین هیچ کالری اضافه نخواهند داشت و باعث چاق شدن زن های باردار نخواهند شد. محتوی ویتامین C موجود در طالبی از آسیب های اکسیدی به سلول های زن باردار پیش گیری کزده و سیستم ایمنی او را تقویت می کند و باعث از بین رفتن رادیکال های آزاد می شود. به حفظ سطح نرمال کلسترول در طول دوران بارداری کمک خواهد کرد.

از دیگر خواص طالبی برای زنان باردار می توان به محتوی ویتامین A موجود در طالبی اشاره کرد که باعث تقویت قدرت بینایی جنین می شود.

ترکیب ویتامین B موجود در طالبی باعث بهبود رشد جنین می گردد. منبع عالی برای اسید فولیک می باشد و به داشتن دوره بارداری نرمال کمک کرده و از خطر ابتلا به اختلالات لوله های عصبی در جنین پیشگیری می کند. پتاسیم موجود در این میوه فشار خون را در طول دوران بارداری در سطح مناسبی نگاه می دارد.

مقابله با گرمازدگی: گرمازدگی زمانی اتفاق می افتدکه بدن قادر نیست به اندازه کافی خود را خنک نگهداشته و دمای خودش را درحد نرمال حفظ کند. در شرایط طبیعی، بدن توسط عرق کردن خنک می شود اما گاهی اوقات عرق کردن برای خنک کردن بدن کافی نیست و دمای بدن افزایش می یابد. یکی از موثرترین میوه ها در کمک به کاهش حرارت بدن طالبی می باشد.

در طول روزهای گرم تابستانی شما می توانید با نوشیدن یک لیوان آب طالبی حرارت بدن را کاهش داده و احساس خنکی و تازگی کنید.

افزایش انرژی بدن: ویتامین‌های گروه B در آزاد شدن انرژی کربوهیدرات در سلول‌ها موثر هستند و فیبر غذایی نیز به تحویل تدریجی کربوهیدرات (قند) موجود در مواد غذایی به جریان خون بسیار کمک می‌کند. از این رو طالبی که منبع خوبی از فیبر خوراکی و ویتامین های گروه B می‌باشد، میوه‌ای عالی برای تولید انرژی حاصل از متابولیسم کربوهیدرات و حفظ قند خون در حد مطلوب و به بیان ساده «افزایش انرژی پایدار» به شمار می رود.

حفظ سلامت ریه ها: یک مطالعه اخیرا نشان داده است که مصرف منابع غذایی غنی از ویتامین A مانند طالبی برای سیگاری ها نیز مفید است. اگر شما سیگاری هستید و یا این که در کنار افرادی زندگی می کنید که دائم سیگار می کشند و به اصطلاح در معرض دود دست دوم سیگار هستید، شاید لازم باشد طالبی را در برنامه روزانه رژیم غذایی تان وارد نمایید.

بنابر گزارش ها یکی از عوامل سرطان زای موجود در دود سیگار موجب کمبود ویتامین A در بدن می شود. در عوض هنگامی که شما شروع به وارد کردن ویتامین A به رژیم غذایی تان می کنید، خطر پیشرفت بیماری های ریوی مانند آمفیزم کاهش می یابد.

خواص میوه طالبی برای پوست و مو

آخرین مورد از خواص طالبی مربوط به تاثیر آن بر سلامت پوست و مو می شود. خوردن میوه هایی مثل طالبی برای موهای شما مفید است زیرا حاوی ویتامین A ماده مغذی مورد نیاز برای تولید سبوم می باشد و باعث می شود موهای شما مرطوب و سالم باقی بماند. ویتامین A همچنین برای رشد بافت های بدن از جمله پوست و مو لازم و ضروری می باشد.

مصرف کافی ویتامین C برای ساخت و حفظ کولاژن که باعث تولید ساختار مناسب پوست و مو می شود ضروری می باشد. یک فنجان طالبی حدود ۹۷% نیاز روزانه ما به ویتامین C را رفع می کند. طالبی برای مرطوب نگاه داشتن بدن عالی می باشد که باعث حفظ سلامت مو و پوست شما می گردد.

مضرات میوه طالبی

  • در برخی افراد مصرف زیاد میوه طالبی باعث اسهال یا نفخ می‌شود. برای پیشگیری از هر مشکل احتمالی بهتر است درمصرف آن زیاده‌روی نشود.
  • کسانی که مرض قند دارند باید در خوردن طالبی جانب احتیاط را رعایت کنند و یا آن را مصرف نکنند.
  • کسانی که ورم معده و روده دارند، نباید در مصرف طالبی زیاده روی کنند.
اشتراک گذاری

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*