خانه » خواص میوه ها » درباره خواص، مضرات و طبع میوه نارنج

درباره خواص، مضرات و طبع میوه نارنج

خواص، مضرات و طبع میوه نارنج | Bitter orange fruit properties

میوه نارنج (Bitter orange )نارنج (نام علمی: Citrus aurantium) نام درخت و میوه‌ای از زیرردهٔ رُزمانندها، راستهٔ ناترک‌سانان، تیره سدابیان، جنس مرکبات است. نارنج میوه‌ای که در ایران به فراوانی تولید می‌شود و محصولات جانبی متعددی نیز دارد.
نارنج میوه درختی بزرگ و زیباست با برگهایی بزرگتر و خوشبوتر از برگهای درخت لیمو. شکوفه‌های آن که بسیارخوشبو است بهارنارنج نامیده می‌شود. در بعضی مناطق در تمام فصول سال می‌توان میوه نارنج را برروی درخت دید. در حالیکه هنوز میوه سال گذشته بر درخت است میوه‌های جدید هم در حال رسیدن هستند.

ارزش غذایی نارنج

هر ۶۰ گرم یا ۱ عدد آن ۱۴ کالری انرژی دارد. که در واقع از میوه‌های کم‌کالری بوده و پیشنهاد خوبی برای افزایش سطح سلامت می‌باشد.

املاح و ویتامین‌های موجود در یک عدد میوه نارنج

  • ویتامین آ ۱٫۲ μg
  • ویتامین ای ۰٫۰۶ mg
  • ویتامین ب١ ۰٫۰۲ mg
  • ویتامین ب٢ ۰٫۰۱ mg
  • نیاسین ۰٫۲۴ mg
  • ویتامین ب۶ ۰٫۰۱ mg
  • فولات ۷٫۸ μg
  • پانتوتنیک اسید ۰٫۰۷ mg
  • ویتامین ث ۲۱ mg
  • سدیم ۰٫۶ mg
  • پتاسیم ۱۱۴ mg
  • کلسیم ۶ mg
  • منیزیم ۶ mg
  • فسفر ۴٫۸ mg
  • آهن ۰٫۰۶ mg
  • مس ۰٫۰۱ mg
  • منگنز ۰٫۰۱ mg

طبع میوه نارنج

میوه نارنج طبیعت سرد و خشک دارد درحالیکه شکوفه نارنج (بهار نارنج) دارای طبیعت گرم و خشک است.

خواص میوه نارنج

میوه نارنج اثر ضدعفونى کننده و میکروب کشى دارد.

برای درمان گلودرد و فشار‌ خون بایستی نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل مخلوط کرده و بعد از غذا میل نمایید.

برای سردردی که در اثر زیادی صفرا باشد می توان از شربت نارنج استفاده کرد.

کسانی که قند خون دارند نارنج را به عنوان چاشنی در تمام برنامه‌های غذایی خود قرار دهند.

نارنج برای بیماران قلبی مفید است و فشار را نیز پایین می آورد.

کسانی که دچار تورم گلو و حلق شده‌اند آب نارنج را غرغره کنند.

از آب نارنج برای خوشبو کردن و بهبود طعم غذا استفاده می‌شود و در صنعت عطرسازی و شامپو سازی هم کاربرد دارد.

از بین ترش مزه ها، نارنج کمترین ضرر را به عصب‌ها می‌رساند.

نارنج نرم کننده پوست و مو است. اگر نارنج به صورت کامل همراه با پوست و دانه با حرارت کم همراه با کمی آب پخته شود تا اجزایش از هم جدا شوند و روی پوست و مو مالیده شود یک نرم کننده بسیار مفید برای پوست و مو و ازبین برنده خارش است.

میوه نارنج هضم غذا را آسان می کند.

خوردن نارنج با شکر در رفع یبوست موثر است.

ضماد پخته میوه نارنج که پوست و هسته هم داشته باشد، برای جرب، خارش، جوش هاى پوستی و نرم کردن پوست بدن و موى سر مفید است.

خواص و مضرات بهارنارنج (شکوفه نارنج)

  • خواص

مهم‌ترین خاصیت دارویی بهارنارنج تاثیر آن روی سیستم عصبی بدن است.

بهار نارنج بر روی سیستم عصبی مرکزی انسان تاثیری آرام بخش می گذارد و به همین دلیل درمانی فوق العاده برای بی خوابی و اضطراب و تسکین اعصاب است.

بهارنارنج آرامش‌بخش و ضدهیجانات دستگاه عصبی است.

سردردهای عصبی و همچنین میگرنی را کاهش می‌دهد.

برای رفع ضعف اعصاب مفید و نشاط آور است.

افرادی که مشکل اختلال خواب دارند، می ‌توانند پیش از خواب، مقداری عرق بهار نارنج با چای مصرف کنند.اگر از این محلول ۲ ساعت قبل از خواب استفاده کنند خواب بسیار آرامی خواهند داشت.

عرق بهار نارنج برای رفع غم و افسردگی مفید است.

دم کرده گل درخت بهارنارنج برای برطرف کردن قولنج های عصبی مفید است.

بهار نارنج تپش نامنظم قلب و اضطراب را از بین می ‌‌برد.

مربای بهار نارنج مقوی معده و ضد تشنج است.

عرق بهار نارنج اشتهاآوری قوی است.

در تسکین ناراحتی‌ های سینه مؤثر است.

  • مضرات

عصاره بهار نارنج سبب بالا رفتن فشارخون و افزایش ضربان قلب می‌شود و افراد دچار بیماری قلبی باید از استفاده بیش از حد آن پرهیز کنند.

بهار نارنج در دوران بارداری و شیردهی با احتیاط مصرف شود.

زیاده روی در خوردن عرق نارنج بی‌خوابی ایجاد می کند.

خواص درمانی پوست نارنج

پوست این میوه هم سرشار از خاصیت است. طبیعت (مزاج) پوست نارنج، گرم و خشک است.

از خلال پوست نارنج هم می‌توان مانند خلال پوست پرتقال مربا تهیه کرد و هم با خیساندن آن در سرکه، ترشی ساخت.

مربا و ترشی پوست نارنج تقویت‌کننده معده است.

پوست نارنج نشاط آور و تقویت کننده قلب و معده است.

اگر ده گرم پوست نارنج خشک شده را بکوبید و با آب بخورید، از استفراغ و تهوع جلوگیرى مى کند و انگل هاى معده و روده را از بین مى برد.

ضماد آن با سرکه روى شقیقه از سردرد جلوگیرى مى نماید.

مصرف حدود چهار گرم از پوست خشک نارنج حالت تهوع و استفراغ را رفع می‌کند.

برای جلوگیری از سردرد پوست نارنج را در سرکه خیس نموده صاف کنید از محلول به شقیقه‌ها بمالید.

فواید تخم نارنج (هسته نارنج)

کسانی را که عقرب زده است تخم نارنج ۴ گرم + تخم لیمو ترش ۴ گرم کوبیده به عقرب گزیده بدهید.

خواص درمانی برگ نارنج

برگ نارنج آرام بخش، ضد تشنج و هضم کننده غذا است.

دم کرده برگ نارنج تشنج را از بین می برد.

جهت درمان دردهای میگرنی و بی خوابی، کمی برگ تازه نارنج را خوب بشویید. سپس دم کرده و آن را نوش جان کنید. درطب سنتی معتقدند نوشیدن یک فنجان کوچک از این دم کرده می تواند در درمان دردهای میگرنی و بی خوابی موثر باشد. البته بهتر است همراه کمی عسل آن را نوش جان کنید که طعم تلخ آن آزار دهنده نباشد.

برای از بین بردن کرم روده ، پوست خشک شده نارنج را کوبیده مخلوط با آب گرم میل شود. همچنین مربای خلال پوست نارنج ضدکرم است (صبح ناشتا).

جوشانده برگ درخت نارنج برای اختلالات کبدی مفید است.

دم کرده برگ نارنج ضدعفونی کننده و صفرابر می‌باشد.

هشدار مصرف نارنج

به هیچ عنوان برای نگهداری چاشنی های یادشده آنها را در ظروف پلاستیکی قرار ندهید زیرا اسید موجود در آنها باعث تجزیه دیواره پلاستیکی بطری می شود و به این ترتیب ترکیب هایی وارد مایع می شوند که مصرفشان برای افراد سرطان زا خواهد بود.

مضرات نارنج

خوردن زیاد میوه نارنج کبد را ضعیف می‌کند مخصوصاً اگر ناشتا خورده شود.

پیشنهادی: خواص، مضرات و طبع میوه آووکادو
ℹ️ اشتراک گذاری به دوستان خود:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *