خانه » خواص میوه ها » درباره خواص، مضرات و طبع میوه نارگیل

درباره خواص، مضرات و طبع میوه نارگیل

خواص، مضرات و طبع میوه نارگیل | Coconut fruit properties

میوه نارگیل (Coconut)نارگیل (نام علمی: Cocos nucifera) از اعضاء خانواده نخلیان (Arecaceae) است و تنها گونه‌ای است که در سرده نارگیل (Cocos) طبقه‌بندی می‌گردد. نخل نارگیل(Cocos nucifera L.) از اعضاء خانواده آراکاسیا ( خانواده نخل) محسوب می شود و تنها گونه ای است که در رده Cocos طبقه بندی می گردد. کلمه نارگیل به میوه نخل نارگیل اشاره دارد.

ارزش غذایی میوه نارگیل

  • انرژی ۳۵۰ کالری
  • آب ۵۰ کالری
  • پروتئین ۵/۵ گرم
  • چربی ۳۵گرم
  • مواد نشاسته ای ۹ گرم
  • کلسیم ۱۲میلی گرم
  • پتاسیم ۲۵۰میلی گرم
  • سدیم ۲۵میلی گرم
  • فسفر ۹۵میلی گرم
  • آهن ۸ میلی گرم
  • ویتامین ب ۱ ۰/۰۵ میلی گرم
  • ویتامین ب ۲ ۰/۰۲ میلی گرم
  • ویتامین ب ۳ ۰/۵ میلی گرم
  • ویتامین ث ۳/۲ میلی گرم

طبع میوه نارگیل

گوشت سفید نارگیل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و شیر نارگیل کمی گرم و مرطوب است.

خواص نارگیل

نارگیل بدلیل داشتن کالری زیاد و مواد مغذی چاق کننده است.

البته گوشت نارگیل از کالری بسیاری برخوردار است و ضمن اینکه خواص منحصر به فردی در چربی سوزی دارد، ولی توجه به این مسئله الزامی است که اگر به میزان زیادی مصرف شود و کالری آن سوزانده نشود، به افزایش وزن منجر می شود.

حرارت داخلی بدن را افزایش می دهد.

برای خوشبو کردن دهان مفید است.

میوه نارگیل ضعف کبد را درمان می کند.

میوه نارگیل ادرار را زیاد می کند.

زخم های بدن را مداوا می کند.

برای تقویت دستگاه هاضمه مفید است.

برای درد رماتیسم و مفاصل صبح‌ها مربای نارگیل همراه صبحانه میل کنید.

خوردن نارگیل با شکر علاوه بر اینکه مقوی است زیاد کننده خون هم می باشد.

خاکستر پوست نارگیل باعث سفیدی دندان می‌شود به این طریق که مسواک را آغشته به پودر خاکستر نارگیل کرده و طبق روش مسواک زدن دندانها را مسواک بزنید.

نارگیل برای تقویت حافظه مفید است.

گوشت میوه نارگیل برای رفع درد مثانه استفاده می‌شود.

برای تقویت سلولهای مغزی نارگیل تازه را همراه با عسل میل نمایید این باعث می‌شود کند ذهنی رفع گردد.

گوشت نارگیل درد کمر را کاهش می دهد.

برای زود پخته شدن گوشت مقداری از نارگیل را در آن بیندازید.

خواص شیره نارگیل

شیره نارگیل هم ملین و هم ضد اسهال است.

میوه نارگیل برای رفع اسهال خونی مفید است.

برای برطرف کردن آب آوردگی بدن از شیره نارگیل استفاده کنید.

شیره نارگیل ضد سم است.

برای پایین آوردن تب مفید است.

برای معالجه بیماری های پوستی مفید است.

آب نارگیل جهت درمان اختلالات روانی بخصوص خستگی مغز و ضعف قوای فکر بسیار مناسب است.

انرژی زا بوده و در درمان خستگی های مفرط و استرس موثر است.

اسید های چرب موجود در آن می تواند عملکرد غده تیروئید را بهبود بخشد و مانند آنتی بیوتیک ، رشد باکتری ها را در بدن متوقف کند.

در کاهش میزان کلسترول بد ( LDL ) و کنترل میزان چربی خون موثر بوده و در پیشگیری از ابتلا به تصلب شرائین و سکته های قلبی مفید شناخته شده است.

خواص روغن نارگیل

این روغن دیر فاسد می‌شود و از آن معمولا در تهیه سوهان، پیراشکی، بیسکویت، برخی دسرها، شکلات‌ها و بیشتر محصولات قنادی و صنعتی استفاده می‌شود.

برای معالجه بیماری های پوستی به کار می رود.

حافظه و هوش را تقویت می کند.

روغن میوه نارگیل درد مثانه را رفع می کند.

در درمان کمردرد موثر است.

در مناطق شرجی مالیدن روغن نارگیل به مو از ریزش آن جلوگیری می‌کند.

کالری کمتری نسبت به سایر روغن ها دارد و محتوی چربی آن به راحتی تبدیل به انرژی می شود و موجب انباشته شدن چربی در قلب و عروق نمی شود.

روغن نارگیل همچنین به بالا بردن سطح انرژی و استقامت بدنی بدنسازان نیز کمک می کند و در نتیجه عملکرد بدنی آنان را ارتقاء می بخشد.

مضرات نارگیل

خوردن نارگیل برای سرمزاجان و سالمندان بسیار مفید است و اشکالی تولید نمی کند.

خوردن نارگیل فاسد و کپک زده برای بدن مضر بوده و ایجاد استفراغ می کند.

نارگیل به دلیل داشتن چربی زیاد و مواد مغذی، چاق کننده است.

این میوه به دلیل گرم بودن ممکن است در گرم مزاجان مشکلاتی ایجاد کند. لذا این گونه افراد باید آن را با میوه‌های ترش، لیمو و یا هندوانه بخورند.

نارگیل دیر هضم است، بنابراین کسانی که دچار ناراحتی های گوارشی هستند، باید هنگام مصرف آن مراقب باشند.

با این که روغن نارگیل یک روغن گیاهی است، اما دارای مقدار زیادی چربی اشباع می باشد. به همین دلیل افراد دچار چربی خون بالا و بیماران قلبی نباید از روغن نارگیل استفاده نمایند.

بیشتر بخوانید: درباره خواص، مضرات و طبع میوه آووکادو
ℹ️ اشتراک گذاری به دوستان خود:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *